Saturday, 20 April, 2024

Φωταγώγηση του Πνευματικού κέντρου Γιαννιτσών, για τον μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2019, με αφορμή τον μήνα πρόληψης του Καρκίνου

του Μαστού εκδήλωση με φωταγώγηση του Πνευματικού κέντρου Γιαννιτσών.


Η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Λαγομάτη αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της πρόληψης και ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν το παρών. Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθως, ο παθολόγος, ογκολόγος διευθυντής της κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών, Ιωάννης Κακουλίδης μίλησε για τον καρκίνο του μαστού και το γεγονός πως είναι μια νόσος που θεραπεύεται σε σημαντικό βαθμό, αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού μπορεί να μειώσει την πιθανότητα θανάτου από τη νόσο σε μεγάλο ποσοστό. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιδέα από τον ίδιο, που έγινε πράξη και δημιουργήθηκε η ογκολογική μονάδα στο Νοσοκομείο χάρη στον διοικητή προ δεκαετίας, τον Δημήτρη Κοστογλίδη και στην αρωγή του σημερινού, Αλέξανδρου Βουδρισλή, όπως και τους Συλλόγους Καρκινοπαθών και Φίλων του Νοσοκομείου που συμβάλλουν τα δέοντα στο Τμήμα.
Το λόγο πήρε η κα. Κουπίδου ακτινοδιαγνώστρια, ειδική στον μαστό, η οποία τόνισε ότι οι εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας και η έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τον προληπτικό έλεγχο και τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού έχουν συμβάλει καταλυτικά ώστε η θεραπεία αυτής της μορφής καρκίνου να είναι σήμερα πιο αποτελεσματική. Μίλησε επίσης για τις ενδείξεις που μπορεί να υπάρχουν, ώστε να οδηγήσουν στον γιατρό…
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη πρ. καρκινοπαθείς από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» που έδωσαν το δικό τους θετικό μήνυμα.
Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε μπουφές με εδέσματα, αναμνηστικά, και σελιδοδείκτες με το μήνυμα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου