Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Φωτιά στη Χαλκιδική: Η Πέλλα έστειλε 6 πυροσβέστες με τρία οχήματα

Άλλα τρία πυροσβεστικά οχήματα, έφυγαν σήμερα από τον Νομό Πέλλας, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Φούρκας στη Χαλκιδική.
Οι εστίες, δημιουργήθηκαν χτες το βράδυ, όταν υπήρξε κακοκαιρία στην περιοχή και έπεσαν κεραυνοί.
Τα οχήματα έφυγαν σήμερα νωρίς το πρωί, με συνολικά 6 άνδρες και ένα επιτελικό αυτοκίνητο.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης δήλωσε πως: «Το μόνο μέτωπο που μένει ενεργό έως τώρα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα είναι στη Φούρκα» σημειώνοντας ότι επί τόπου βρίσκονται όλες οι δυνάμεις και τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά χθες το βράδυ εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές στο Γομάτι της Χαλκιδικής αλλά τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.
Στη συνέχεια έγιναν δύο αντλήσεις υδάτων στον Δήμο Αριστοτέλη και αργότερα λόγω της καταιγίδας ξεκίνησε πυρκαγιά στη Σιθωνία, από κεραυνούς στον Παρθενώνα, τα κτήματα του Πόρτο Καρράς και πάνω από τον Τριπόταμο στο σημείο που είχε ξανακαεί πριν από 20 μέρες.
Στις προσπάθειες μετείχαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και δυνάμεις των Δήμων. Μετά από τις 10 το βράδυ ξεκίνησε η φωτιά στη Φούρκα ενώ φωτιά ξέσπασε επίσης και στη Σάνη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου