Wednesday, 24 April, 2024

Φ. Αραμπατζή: Καθυστερεί το επίδομα θέρμανσης

Την πρωτοφανή καθυστέρηση του Υπουργείου Οικονομικών στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης  σε χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, στην πλειοψηφία τους χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων

στηλιτεύει με Ερώτησή της, η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ  Φωτεινή Αραμπατζή, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό ξεκάθαρη απάντηση για την έστω και καθυστερημένη καταβολή του σχετικού επιδόματος στους δικαιούχους.

Η κ. Αραμπατζή υπογραμμίζει ότι ακόμη και σήμερα, αρχές Δεκεμβρίου, περίπου 600.000 ελληνικά νοικοκυριά, που την περσινή χρονιά έλαβαν το σχετικό επίδομα, δεν γνωρίζουν καν αν το δικαιούνται και φέτος, εξ αιτίας της χαρακτηριστικής ανεπάρκειας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αποφασίσει επιτέλους για τα κριτήρια βάσει των οποίων θα παρασχεθεί και να εκδώσει την απαραίτητη Υπουργική Απόφαση για την υποβολή των αιτήσεων των πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του συστήματος TAXISNET.

Τονίζει δε ότι εξ αιτίας της αναβλητικότητας του Υπουργείου Οικονομικών δεν θα μπορέσουν να αρχίσουν οι πρώτες πληρωμές πριν τον Φεβρουάριο του 2017, αφού ακόμη και μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης και μέχρι την τελική έγκριση των πληρωμών και την πίστωσή τους στους λογαριασμούς, θα πρέπει να προηγηθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και διασταύρωσης των δικαιούχων. Και όλα αυτά συμβαίνουν, όπως τονίζει η κ. Αραμπατζή, την ώρα που η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών είναι ιδιαίτερα δυσμενής στα χρόνια της βαθιάς κρίσης και της νέας ύφεσης, εξ αιτίας της βαριάς φορολόγησής τους, της εκτόξευσης των ασφαλιστικών τους εισφορών αλλά και των συνεχών μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις ενώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι ακριβότερη κατά 7-10 λεπτά το λίτρο σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Αγροτυπος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου