Tuesday, 19 March, 2024

Χαμηλοσυνταξιούχος του ΟΓΑ καταγγέλλει «μαχαίρι» 46€ στις συντάξεις που καταβλήθηκαν

Στα γραφεία του aftodioikisi.gr έφτασε καταγγελία, η οποία αφορά σε μια απρόβλεπτη μείωση που υπέστησαν

οι καταβληθείσες συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων του ΟΓΑ.
Μεταξύ άλλων, στην καταγγελία αναφέρεται ότι η επικοινωνία με τον ΕΦΚΑ (το ρίχνουν όλοι οι υπάλληλοι στον κορονοϊό και δεν υπάρχει κανείς στα γραφεία) ώστε να ενημερωθούν σχετικά, είναι αδύνατη, ενώ ο εκπρόσωπος του ΟΓΑ δηλώνει πως δεν γνωρίζει τίποτα περί μείωσης.
Η καταγγελία αναφέρει τα εξής:
«Σε όλους τους χαμηλόμισθους συνταξιούχους του ΟΓΑ που πριν από ένα μήνα λάμβαναν το ποσό το 383,48 ευρώ τώρα τους έχει γίνει μια απάνθρωπη μείωση της τάξεως των 46,54 ευρώ. Προχθές πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους 336,94 ευρώ.
Είναι πολλοί οι χαμηλόμισθοι συνταξιούχοι της πόλης μου. Ο ΕΦΚΑ από το πρωί δεν μπορούμε να τον βγάλουμε και ο εκπρόσωπος του ΟΓΑ δεν γνωρίζει τίποτα γι’ αυτή την μείωση στις συντάξεις.
Εκεί που όλοι λένε για αναδρομικά και αυξήσεις στις συντάξεις του δημοσίου, του ΙΚΑ κλπ κανένας δεν αναφέρει ότι τα χρήματα για τις αυξήσεις τα έχουν λάβει από τους χαμηλόμισθους συνταξιούχους που τώρα πρέπει να ζήσουν με 336 ευρώ.
Απορώ γιατί δεν έχει γίνει κανένας λόγος γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πληρώσει τις συντάξεις τους και έχουν δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια στο πιο δυσκολότερο επάγγελμα που υπάρχει μέσα στον ήλιο και στην καθημερινή αγωνία αν και φέτος θα τα καταφέρουν ή θα χάσουν τα πάντα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου