Saturday, 20 April, 2024

“Χαμόγελο”: Πήγαν για αιμοκάθαρση ηλικιωμένο, που είχε χάσει την κόρη του και έδωσε αντί για στεφάνια, τα χρήματα στον Σύλλογο…

Χαμόγελο του Παιδιού: Πήγαν για αιμοκάθαρση ηλικιωμένο, που είχε χάσει το παιδί του και έδωσε αντί για στεφάνια, τα χρήματα στον Σύλλογο…

Με την ευχή μου…  Ο θεός να σας έχει καλά…                                  

Ήταν Τρίτη (χτες) που παίρνουμε μια κλήση από το συντονιστικό κέντρο να πάρουμε έναν ηλικιωμένο κύριο ασυνόδευτο, από κέντρο αιμοκάθαρσης να τον πάμε σπίτι του, διότι το ασθενοφόρο δεν μπορεί να πάει, λόγω του όγκου χιονιού.

Βοηθάμε τον περίπου 85 ετών κύριο, να μπει μέσα στο Jeep και καθώς ξεκινάμε μας ρωτάει από που είμαστε του απαντάω από το @hamogelo και το βλέπω από τον καθρέφτη να δακρύζει τον ρωτάω αν είναι καλά σταματάω και γυρίζω να τον κοιτάξω να δω τι συμβαίνει.

“Αχ παιδάκι μου, να σου πω ότι πριν 20 χρόνια έχασα την κόρη μου και αντί για στεφάνια μαζέψαμε τα χρήματα και τα δώσαμε στο ΧτΠ. Πω πω είμαι παρά πολύ συγκινημένος παρά πολύ πως είναι δυνατόν να μου συμβαίνει αυτό… το ΧτΠ σε εμένα….”. Μετά από αρκετή ώρα κάνοντας (800μ ήταν η απόσταση από το σπιτι του) μεγάλη προσπάθεια να προσεγγίσουμε το σπιτι λόγο των πεσμένων δέντρων και του μεγάλου όγκου  χιονιού που είχαν οι δρόμοι τελικά φτάνουμε. Τον βοηθάμε να μπει μέσα στο σπίτι και βγαίνει η γυναίκα του να τον υποδεχτεί αντίστοιχης ηλικίας, καθώς έχουμε φτάσει κοντά στις σκάλες της εισόδου της μονοκατοικίας διασχίζοντας περίπου 50 μέτρα με 20 πόντους χιόνι γυρίζει στην γυναίκα του και λέει “ξέρεις από που είναι τα παιδιά… από το ΧτΠ” η κυρία βουρκώνει και αρχίζουν τα τρέχουν δάκρυα από τα μάτια της.

“Ο θεός να σας έχει καλά παιδιά μου, εσάς και τις οικογένειες σας. Μέσα από την καρδιά μου να έχετε την ευχή μου. Την ευχή μου…” Μέχρι να βγούμε από τον κήπο και οι δυο μας έλεγαν “την ευχή μου να έχετε…”. Μπαίνουμε μέσα στο αυτοκίνητο και γυρίζω να κοιτάξω το παιδί που ήταν μαζί μου (νέος εθελοντής στο ΧτΠ) ο οποίος  δάκρυζε..

-Τι έπαθες του λέω…

-Έχω συγκινηθεί παρά πολύ δεν το πιστεύω… τόσες ευχές από τόσο μεγάλους ανθρώπους, που πίστευαν κάθε λέξη που έλεγαν με δάκρυα στα μάτια….

Αυτό είναι το μεγαλείο της προσφοράς του ΧτΠ και αυτή είναι η ανταμοιβή για όλους εμάς του εθελοντές οι ευχές που παίρνεις σου δίνουν δύναμη να συνεχιζεις να προσφέρεις με ανιδιοτέλεια και δυναμική.

@civilprotectiongreece

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου