Tuesday, 19 March, 2024

Χαρίστε λίγη ανάσα δροσιάς εν μέσω καύσωνα για τα αδέσποτα

Αν δεν είχαμε όσο νερό χρειαζόμαστε για να ξεδιψάσουμε στις ημέρες υψηλής θερμοκρασίας, θα εξακολουθούσε το καλοκαίρι να είναι η αγαπημένη μας εποχή;

Μάλλον όχι…… Ειδικά όταν το θερμόμετρο αγγίζει τους 38ο Κελσίου!

Τα αδέσποτα ζώα δεν αγαπούν πολύ το καλοκαίρι, γιατί ταλαιπωρούνται μέχρι να βρουν ένα μπολάκι με καθαρό νερό ή ένα σκιερό μέρος προκειμένου να προστατευθούν από τη ζέστη. Δεν έχουν την ευκαιρία να δροσιστούν μπροστά από ένα ανεμιστήρα ή να ξαπλώσουν σ’ ένα μέρος με κλιματισμό. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα μόλις βρουν το μέρος όπου μπορούν να προστατευθούν (έξω από ένα σπίτι ή ένα μαγαζί), θα βρεθεί κάποιος που θα τα διώξει, είτε γιατί ενοχλεί τον κόσμο που μπαίνει στην επιχείρησή του, είτε γιατί δεν τα θέλει έξω από το σπίτι του.

Ευτυχώς από την άλλη, υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι που φροντίζουν τα αδέσποτα και ειδικά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μεγάλη ευαισθητοποίηση στις εποχές με πολύ κρύο ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες αντίστοιχα. Να γνωρίζετε λοιπόν όσοι αγαπάτε τα ζώα, πως δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας.

Γι’ αυτό φροντίζουμε να αφήνουμε ένα καθαρό μπολάκι με καθαρό νερό σε σημεία που γνωρίζουμε ότι θα πάνε αδέσποτα ζωάκια. Ενημερωθείτε επαρκώς και συμβάλλετε στο να έχουν τα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς σας μία καλύτερη και πιο δροσερή καθημερινότητα. Όχι κάτι φοβερό δηλαδή, απλά αυτό που τους αξίζει! Σας προτείνουμε μάλιστα να προσφέρετε λίγο φρέσκο, καθαρό νερό και φαγητό στα αδέσποτα ζώα μαζί με το παιδί σας. Όσο πιο νωρίς ξεκινάει η κοινωνική εκπαίδευση ενός παιδιού τόσο πιο σπουδαία είναι τα αποτελέσματα που θα θαυμάσουμε μεγαλώνοντας στον χαρακτήρα και την κουλτούρα του.

Το Φιλοζωϊκό μας Σωματείο καθημερινά με μόνο συνοδοιπόρο την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας, στηρίζει τους αδέσποτους φίλους μας. Σας ευχαριστούμε για αυτό. Δίνουμε καθημερινά έναν αδιάκοπο αγώνα επιβίωσης, σωτηρίας και υποστήριξης αδέσποτων ζώων που για να συνεχισθεί έχει ανάγκη την στήριξη σας. Είμαστε κι εμείς εθελοντές. Δεν υπάρχει κανενός είδους κρατική χρηματοδότηση. Οποιαδήποτε λοιπόν μορφή βοήθειας είναι σημαντική.

**Οι δωρεές χρημάτων μπορούν να γίνουν με άμεση κατάθεσή στο λογαριασμό του Φιλοζωϊκού Σωματείου «Αγάπη για τα ζώα» στον τραπεζικό λογαριασμό της Eurobank (ΙΒΑΝ): GR67 0260 2190 0002 8020 1083 261

**Στους κτηνιάτρους μας (λέγοντας ότι είναι για τον σύλλογο)

**Με δωρεά σε ξηρά τροφή που είναι μια σημαντική καθημερινή ανάγκη

Ευχαριστούμε όσους στηρίζουν τις δράσεις μας και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια σας.

Με εκτίμηση         

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ «Αγάπη για τα ζώα»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου