Thursday, 28 March, 2024

Χιλιάδες στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη Βεργίνα

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ ο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη Βεργίνα, με συμμετοχή χιλιάδων πολιτών από ολόκληρη τη χώρα.
Οι συγκεντρωμένοι, ντυμένοι στα γαλανόλευκα και κρατώντας ελληνικές σημαίες διαδηλώνουν ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.
Το απόγευμα οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι το συλλαλητήριο δε θα γίνει λόγω της έντονης βροχόπτωσης, το πλήθος κόσμου και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών, ωστόσο συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί τελικά, με τεράστια συμμετοχή.


Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσε μεταξύ αλλών και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Μάλιστα, οι διοργανωτές έδωσαν ραντεβού για νέο συλλαλητήριο στις 30 Ιουλίου, αυτή τη φορά στην Αλεξάνδρεια.
«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Η συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί και τίποτα δεν θα τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας, Παντελεήμων, που βρέθηκε στο συλλαλητήριο, όπως και άλλοι ιερείς.


«Η συμφωνία μας προσβάλλει, καθώς μας αναγκάζει να εξηγούμε ποιοι είμαστε. Η συμφωνία που υπογράφηκε στις Πρέσπες είναι επικίνδυνη για την χώρα μας και δεν την δεχόμαστε. Είναι απόλυτη ανάγκη να μην αδρανήσουμε, να μην το αφήσουμε να περάσει, η συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει κλείσει οριστικά. Είναι καθήκον να μην την αφήσουμε να κλείσει με αυτούς τους ταπεινωτικούς όρους. Οι βουλευτές πρέπει να καταλάβουν ότι η ευθύνη για την Μακεδονία δεν είναι μόνο συλλογική και κομματική, αλλά προσωπική. Τους καθιστά υπόλογους απέναντι στον λαό που είναι απέναντι και στην ιστορία. Δεν μπορείς να ξεπουλάς την πατρίδα σου για μία θέση, ένα μισθό και μία καρέκλα» προσέθεσε.
tanea – protothema

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου