Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Χιόνισε στα ημιορεινά!

Στην επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις (14/3) προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, Παρασκευή (17/3).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν σήμερα αρκετές περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, όπου από το πρωί έπεσαν ήδη οι πρώτες ψιχάλες και στη Δυτική, Κεντρική Μακεδονία χιόνισε! Από αύριο, Σάββατο (18/3) τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ήδη από το βράδυ της Πέμπτης (16/3) περιοχές της Μακεδονίας και της Δυτικής Μακεδονίας, έχουν “ντυθεί στα λευκά”. Σύμφωνα με το GRTimes, έχει χιονίσει στον Χορτιάτη, στον Λαγκαδά, στο Φίλυρο, στο Μελισσοχώρι, σε περιοχές της ορεινής Χαλκιδικής, όπως και στα ορεινά της Αλμωπίας, αλλά και Κοζάνη, Φλώρινα και Τσοτύλι.

Αναλυτικά το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

“Σήμερα Παρασκευή (17-03-2023), προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Παρασκευή (17-03-2023)

στην Κρήτη, όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το πρωί του Σαββάτου (18-03-2023)

μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά.

μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Η Αττική ειδικότερα θα επηρεαστεί πρόσκαιρα από ισχυρές βροχές σήμερα Παρασκευή τις πρωινές ώρες.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές στην Αθήνα, χιόνια στη Μακεδονία

Σήμερα Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6, πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα ανατολικά και τα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο (18/03)

Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και στα νότια Δωδεκάνησα όπου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή (19/03)

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές ενώ από τη νέα εβδομάδα άνοδος. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου