Tuesday, 23 April, 2024

Χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στην ΤΚ Κύρρου, ζήτησε ο Δ. Σταμενίτης από τον Ι. Τζαμτζή

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή συναντήθηκε την Τρίτη 06 Ιουνίου 2023 ο υπ. Βουλευτής Πέλλας με τη Νέα Δημοκρατία Διονύσης Σταμενίτης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου λόγω της έντονης βροχόπτωσης την περασμένη Κυριακή και τα οποία εντείνουν την αναγκαιότητα για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο Διονύσης Σταμενίτης επισήμανε την ανάγκη χρηματοδότησης, από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, των μελετών για έργα που θα θωρακίσουν ευαίσθητες περιοχές, όπως για παράδειγμα η Αραβησσός, απέναντι σε φαινόμενα συσσώρευσης ποσοτήτων νερού σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων. Δεδομένης της εμφάνισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής είναι απαραίτητο να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες γιατί υπάρχει ο κίνδυνος επανάληψης των φαινομένων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής αναγνώρισε τη μεγάλη σημασία της προώθησης των εν λόγω έργων, καθώς και το επείγον του χαρακτήρα τους, ενημερώνοντας τον κ. Σταμενίτη ότι οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας θα προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου