Friday, 29 March, 2024

Χριστουγεννιάτικα πάρκα στη Βόρεια Ελλάδα

Άι – Βασίληδες, ξωτικά και καλικάντζαροι είναι οι πρωταγωνιστές των ημερών, που μας προσκαλούν σε δεκάδες χριστουγεννιάτικα χωριά που στήνονται.

«Ξεφυτρώνουν» συνήθως στις αρχές Δεκεμβρίου και για περισσότερο από ένα μήνα χαρίζουν χαρά και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.
Άι – Βασίληδες, ξωτικά και καλικάντζαροι είναι οι πρωταγωνιστές των ημερών, που μας προσκαλούν σε δεκάδες χριστουγεννιάτικα χωριά που στήνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πολλά είναι τα εορταστικά χωριά στη Βόρεια Ελλάδα που αυτές τις μέρες πλημμυρίζουν με κόσμο.
Αριστοτέλους και Αστερόκοσμος πρωταγωνιστές στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη όσοι παραμείνουν στην πόλη θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν είτε το πάρκο που έχει στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους , είτε τον Αστερόκοσμο στη Διεθνή Έκθεση, ο οποίος θα παραμείνει ανοιχτός έως τις 10 Ιανουαρίου.
Η είσοδος στο φετινό Αστερόκοσμο είναι 7 ευρώ και περιλαμβάνει απεριόριστη πρόσβαση σε 17 παιχνίδια λούνα παρκ, σε δύο παγοδρόμια και συμμετοχή σε δημιουργικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και χριστουγεννιάτικα δρώμενα. Από την Παρασκευή 25/12 έως την Τετάρτη 30/12 ο Αστερόκοσμος θα είναι ανοιχτός από τις 11:00 – 23:00. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται εντός των Περιπτέρων 13, 14 & 15. Κάποια από τα παιχνίδια λούνα-παρκ βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο.
Οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να περάσουν ευχάριστες ώρες στην πλατεία Αριστοτέλους και στο λούνα παρκ που έχει στηθεί. Την τιμητική της έχει η παγοτσουλήθρα αλλά και το παγοδρόμιο και το καρουζέλ. Τα παιχνίδια στην πλατεία είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Το κόστος των παιχνιδιών είναι στα 2,5 ευρώ ενώ για το παγοδρόμιο έχει διαμορφωθεί στα 5 ευρώ.
Στην Καλαμαριά ένα χριστουγεννιάτικο χωριό έχει στηθεί στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, ενώ χριστουγεννιάτικες αστρογειτονιές οργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού στην Περαία, στη Νέα Μηχανιώνα και στην Επανομή.
Το 5ο  Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Κιλκίς
Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του δήμου Κιλκίς και συγκεκριμένα στην πλατεία Ειρήνης βρίσκουν τον προορισμό τους τα… παιδικά όνειρα.

kilkis

Ξωτικά και Αγιοβασίληδες κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά τους κατοίκους και τους επισκέπτες έως τις 31 Δεκεμβρίου. Στα θεματικά σπιτάκια, του Αϊ Βασίλη, των κατασκευών και τεχνολογίας, του παραμυθιού, της ζωγραφικής προσώπου, του τσαγιού και της εορταγοράς θα περάσουν ευχάριστες ώρες οι μικροί επισκέπτες.  Χριστουγεννιάτικες συναυλίες, παραδοσιακά κάλαντα, χορευτικές παραστάσεις, κερασμένο ζεστό τσαγάκι, σοκολάτα και ζαχαρωτά θα περιμένουν όσους κατευθυνθούν στην πλατεία το πρωί και το απόγευμα. Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Η Πολιτεία των Ευχών στις Σέρρες
Σε μια «Πολιτεία των ευχών» μεταμορφώθηκαν εδώ και μέρες οι Σέρρες για την εορταστική περίοδο. Τρενάκι, καρουζέλ, παγοτσουλήθρα, αγαπημένοι καλλιτέχνες και διάφορα άλλα μουσικά σύνολα συνθέτουν το σκηνικό στις Σέρρες. Πλήθος δραστηριοτήτων και δράσεων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι των Σερρών μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

Το Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη
Τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο ή φάρμακα για το κοινωνικό ιατρείο καλούνται να προσφέρουν αντί εισιτηρίου όσοι θα βρεθούν στο Χωριό του Κόσμου, που άρχισε τη λειτουργία του στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης.

katerini

Τα ξύλινα σπιτάκια του χωριού, τα οποία φιλοξενούν σε καθημερινή βάση ποικίλες δραστηριότητες, θα μείνουν ανοιχτά μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου. Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2015, και από τις 16:00-20:00 καθημερινά, θα είναι ανοιχτό  το Χωριό των Αστεριών στον Κορινό, το οποίο δίνει ιδιαίτερο χρώμα στις φετινές γιορτές.
Χριστούγεννα στον Κοπανό Ναούσης
Στην Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νάουσα ξεδιπλώνεται φέτος το γιορτινό παραμύθι του επιτυχημένου θεματικού πάρκου των Χριστουγέννων. Η γνωστή τεράστια πλατεία μετατράπηκε σε ένα εντυπωσιακό γιορτινό προορισμό με παραμυθένια σπιτάκια, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, χιλιάδες φωτάκια και στολίδια, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και δρώμενα για παιδιά, αλλά και για μεγάλους, που αισθάνονται παιδιά, βασισμένα στις αγαπημένες συνήθειες και τις παραδόσεις των ημερών.
«Παραμυθοχώρα» στο Στρατώνι Χαλκιδικής
Έως την 1η Ιανουαρίου θα υποδέχεται τους επισκέπτες η «Παραμυθοχώρα» στο Στρατώνι της Χαλκιδικής. Εκεί θα μπορούν να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη με το τρενάκι του που θα κάνει βόλτα στο χωριό, το λούνα παρκ, το παγοδρόμιο και τα σπιτάκια με τις δημιουργικές δραστηριότητες.
Η «Ονειρούπολη» της Δράμας
Σε ένα ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων προσκαλεί για 12 συνεχή χρονιά, μικρούς και μεγάλους, η Ονειρούπολη στη Δράμα. Σε μια έκταση 20 περίπου στρεμμάτων στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο της Δράμας, έχει στηθεί το χριστουγεννιάτικο παραμυθένιο σκηνικό. Τα παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενούν μια πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα μικρά παιδιά με πολλές μεγάλες εκπλήξεις, τα ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα, τα πλούσια εδέσματα και ροφήματα που κάθε μέρα παρασκευάζονται στα σπιτάκια της αγοράς, τα τρενάκια περιήγησης, το υπέροχο παγοδρόμιο, το μαγευτικό καρουζέλ κάνουν μαγική την «Ονειρούπολη» . Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Το δάσος των Ξωτικών της Κοζάνης
Στο εκθεσιακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης, έχει διαμορφωθεί το Δάσος των Ξωτικών, το οποίο θα περιμένει μικρούς και μεγάλους μέχρι και τα Φώτα. Κεντρική θέση στο δάσος κατέχει το σιντριβάνι των ευχών, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν το λούνα παρκ, το καρουζέλ και το παγοδρόμιο.
Ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα
Ο αλευρόΜυλος Ματσόπουλου στα Τρίκαλα φέτος τα Χριστούγεννα ξαναγεννήθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά, με τον «Μύλο των Ξωτικών», ένα από τα μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα. Ο «Μύλος των Ξωτικών» φέτος θα λειτουργεί μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2016. Οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν τον Άη Βασίλη σε ένα μαγευτικό νησί, τη σταρένια Νεράιδα και τους παράξενους φουρναραίους, το δεντροταχυδρομείο, το κάστρο των ιπποτών της Playmobil, το εργαστήρι γνώσης των ξωτικών, το εργαστήρι ζωγραφικής προσώπου με πραγματική σοκολάτα, το αγαπημένο σε όλους εργαστήρι face painting, το εργαστήρι αναρρίχησης, το εργαστήρι μανιταριών κ.α. Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ
Η Αστερούπολη των Ιωαννίνων
Στο μανιταρένιο σπίτι και στο φούρνο του Αϊ-Βασίλη, στη ζαχαρούπολη, στο νεραϊδόσπιτο αλλά και στο μαγευτικό πλανητάριο θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν αξέχαστες ώρες όσοι επισκεφθούν την  Αστερούπολη των Ιωαννίνων. Παγοδρόμιο, ανοιχτή μουσική σκηνή, μουσική σκηνή Factory of Ioannina με διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες, εστιατόριο, Λούνα Παρκ, Carousel, σας περιμένουν με τα ξωτικά και την πριγκήπισσα Αστερούλα να τα εξερευνήστε.

Το «Ξύλινο Χωριό» λειτουργεί στον χώρο της πλατείας Γεωργίου Μόδη στη Φλώρινα, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και συγκεκριμένα το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, εντελώς δωρεάν.

Και φυσικά κάθε δήμος στο Νομό Πέλλας έχει κάνει το Χριστουγεννιάτικο χωριό του! 

Χριστουγεννιάτικα πάρκα στη Βόρεια Ελλάδα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου