Wednesday, 24 April, 2024

Χρυσή Αυγή εναντίον ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Χρυσή Αυγή εναντίον ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αναβολή για την Πέμπτη 11 Ιουνίου, αντί της Δευτέρας 8 του μήνα, πήρε η υπόθεση εκδίκασης ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών, του Χρήστου Μπακαλάκη διότι στις 14/09/2012 κατά τη συμμετοχή του στην εκδήλωση του ομαδικού τάφου εις μνήμην των 120 Γιαννιτσιωτών, πέταξε σε μέλη της Χρυσής Αυγής κροτίδα.

Ο κ. Μπακαλάκης συνελήφθη τότε και καταδικάστηκε στο αυτόφωρο όχι μόνο για την κατοχή και χρήση κροτίδας, αλλά και για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και καταδικάζεται στις 28-9-2012 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών σε 2 μήνες φυλάκιση για την κατοχή και χρήση κροτίδας και 12 μήνες συνολικά για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του, ο συνήγορος του Χρήστου Μπακαλάκη, Κώστας Τορπουζίδης: ‘’Η εισαγγελέας προτείνει την καταδίκη του Χρήστου και η πρόεδρος του δικαστηρίου Κωνσταντίνα Λυμπεροπούλου αποφασίζει συνολική ποινή 14 μηνών στηριγμένη στην καταφανώς ψευδή κατάθεση του αστυνομικού Ευστάθιου Τσελεπίδη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η κροτίδα έπεσε μπροστά στα πόδια των επισήμων και μάλιστα πριν την επίθεση των Σαχινίδη και Χλωρίδη στον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ Χρήστο Σίσκο.
Οι καταθέσεις όλων των άλλων μαρτύρων συνοδευμένες και από φωτογραφικό υλικό την ώρα του συμβάντος τον διαψεύδουν, αλλά η δικαστής ακολουθεί την πάγια οδό: αστυνομικού ομιλούντος κάθε άλλος μάρτυρας ή απόδειξη περιττεύουν…».

Ο κ. Μπακαλάκης αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών (εφετείο) στις 5-3-2014, όμως στις 27-8-2014, 5 μήνες μετά την αμετάκλητη πια αθώωση και σχεδόν 2 χρόνια μετά το συμβάν και τη μήνυση του μέλους της Κεντρικής επιτροπής και γραμματέα της Ν.Ε. της Χ.Α. Πέλλας Ι. Σαχινίδη, «ξεπαγώνει» η δικογραφία και ασκείται νέα δίωξη κατά του Χρήστου με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες.
Σύμφωνα και με τις καταθέσεις δύο μελών της Χ.Α. του Θόδωρου Χλωρίδη και Κωνσταντίνου Σπυρίδη για το γεγονός, ότι: «ο Χ. Μπακαλάκης πέταξε προς το μέρος του Σαχινίδη μια κροτίδα που εξερράγη μπροστά στους παρευρισκόμενους επισήμους, πλην όμως είχε προφανή στόχο το Σαχινίδη», όπως ισχυρίστηκε.
Την Πέμπτη οπότε έρχεται η νέα δίκη και αναμένουμε την απόφαση…
Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου