Friday, 19 April, 2024

Ψήφισμα συμπαράστασης στην ΕΝΙΠ από τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων, με Αυτισμό Νομού Πέλλας «Ευτοπία»

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό και Νοητική Αναπηρία Νομού Πέλλας «Ευτοπία» και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων

του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας και τα σχέδια μετακίνησης τμημάτων και κλινικών των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών.
Είμαστε στο πλευρό των Νοσοκομειακών Γιατρών ΕΝΙ Πέλλας και υποστηρίζουμε τον αγώνα τους διότι κάθε υποβάθμιση της δημόσιας υγειάς έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στην ποιότητα περίθαλψης των ατόμων με αναπηρία.
Για τον λόγο αυτό απαιτούμε:
⦁Να μη κλείσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας! Καμία μετακίνηση κλινική ή τμήματος των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών. Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη νέων κλινικών στα δύο νοσοκομεία με βάση της σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού της περιοχής. Πλήρη διοικητικό διαχωρισμό των δύο νοσοκομείων.
⦁Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις. Να ανακληθούν όσες είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι ιατροί στις δομές όπου εργάζονται. Αποφασιστική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι συνάδελφοί μας που είναι σε αναστολή.
⦁Επαναφορά των αποδοχών σε επίπεδα προ του 2012 με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Πληρωμή όλων των αναδρομικών. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Να ισχύσει το αφορολόγητο των πρόσθετων εφημεριών.
⦁Όχι στις αντιδραστικές αλλαγές στις εξετάσεις για ειδικότητα και στους κάθε είδους φραγμούς στην έναρξη και κατά τη διάρκεια της ειδικότητας. Αποκλειστική κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση για δωρεάν εκπαίδευση και επιμόρφωση όλων των ιατρών. Άμεσα ριζικά μέτρα για την αναστροφή του καταστροφικού ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης με εξασφάλιση από το κράτος όλων των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, την εργασιακή και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια.
⦁ Σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, 5ήμερο, 6ωρο, 30ωρο, με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα, με ρεπό.
⦁Πλήρης, καθολική ασφάλιση επαγγελματικής και αστικής ευθύνης των υγειονομικών με ευθύνη του κράτους. Κατάργηση της εγκυκλίου Χουλιαράκη.
⦁Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.
Το Δ.Σ. των Συλλόγων

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου