Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ψηφίστηκε ο κανονισμός διαχείρισης και λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Έδεσσας

Ψηφίστηκε ο κανονισμός διαχείρισης και λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Έδεσσας

Ψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας ο κανονισμός διαχείρισης και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου με την επισήμανση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να παραχωρούνται με καταβολή χρηματικού αντιτίμου οι αθλητικές εγκαταστάσεις στις περιπτώσεις που θα διατίθενται μόνο για εμπορική εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με τον κανονισμό

– Καθορίζεται  το γενικό πλαίσιο διαχείρισης και λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων/υποδομών άθλησης, κλειστών και υπαίθριων του Δήμου Έδεσσας. Μέσω της εφαρμογής επιδιώκεται η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών του Δήμου.

– Οι δημοτικοί χώροι άθλησης λειτουργούν σε καθημερινή βάση (από Δευτέρα έως Παρασκευή) μεταξύ 08:00 – 22:00. Συγκεκριμένα:

·     Τα κλειστά γυμναστήρια λειτουργούν από 08:00 – 22:00 και εφόσον προπονούνται αναγνωρισμένες από τη Γ.Γ.Α. ομάδες, ο χρόνος μπορεί να παρατείνεται – κατά περίπτωση – έως και μια ώρα

·   Τα υπαίθρια γήπεδα, όπως γήπεδα ποδοσφαίρου, 5Χ5, τένις, μπάσκετ κ.λ.π. λειτουργούν από 08:00 -22:00 και εφόσον προπονούνται αναγνωρισμένες από τη Γ.Γ.Α. ομάδες.

– Τις ημέρες Σάββατο – Κυριακή και αργίες, οι δημοτικοί χώροι άθλησης λειτουργούν μόνο για τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων όλων των πρωταθλημάτων. Το ωράριο λειτουργίας για τις παραπάνω ημέρες καθορίζεται με απόφαση Δ.Σ. μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσιακής Μονάδας του Δήμου Έδεσσας

– Κάθε δημόσια υπηρεσία, ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ, αθλητικός φορέας (Ομοσπονδία, Ένωση, Σωματείο), ιδιωτικός φορέας και άτομο που επιθυμεί να κάνει χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Έδεσσας, απευθύνεται εγγράφως προς την αρμόδια Υπηρεσιακή Μονάδα, η οποία και απαντά σε κάθε αίτημα μετά από σχετική ενημέρωση του Δημάρχου ή του αρμοδίου Αντιδημάρχου.

– Τα Αθλητικά Σωματεία/Σύλλογοι που χρησιμοποιούν τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις για προπονήσεις και συμμετέχουν στα Τοπικά, Περιφερειακά και Πανελλήνια, πρέπει να υποβάλλουν αίτημα χρήσης εγγράφως στην αρμόδια Υπηρεσιακή Μονάδα στην αρχή κάθε αθλητικής περιόδου.

– Ο Δήμαρχος ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσιακή Μονάδα φροντίζει – σε κάθε αθλητική υποδομή – ώστε να υπάρχουν – πέραν από ώρες προπονήσεων Σωματείων – και ώρες για προγράμματα Μαζικού – Λαϊκού Αθλητισμού και για μεμονωμένα άτομα που δεν ανήκουν σε οργανωμένο Σωματείο/Σύλλογο (ώρες κοινού).

– Οι αθλητικοί χώροι μπορεί να διατίθενται με απόφαση του Δ.Σ. σε φορείς ή ιδιώτες και για τη διοργάνωση πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, επιστημονικών, συνεδριακών ή άλλων εκδηλώσεων διαφορετικού επιπέδου. Με την ίδια απόφαση μπορεί να προβλέπεται και καταβολή χρηματικού αντιτίμου, που θα καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του διαστήματος παραχώρησης του εκάστοτε χώρου άθλησης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου