Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Όταν η κυβέρνηση ζητάει χάρες, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών “βαράει προσοχή”!

Η απαξιωμένη στα μάτια των εργαζομένων πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αυτή την περίοδο προσπαθεί με μαφιόζικες μεθόδους να επιβάλει με τη βία

την παρουσία εργοδοτών νόθων αντιπροσώπων μέσα στα συνδικάτα και στη λειτουργία τους. Με τον τρόπο αυτόν, προσπαθεί να διατηρήσει στο ακέραιο τη δυνατότητα της να δίνει στήριξη στην εκάστοτε αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων, να ανακόπτει ή να βάζει εμπόδια στους αγώνες των εργαζομένων, σε κάθε φωνή αμφισβήτησης των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.
Σε παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας μετατράπηκε η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών. Αρνήθηκαν να παραχωρήσουν στην “Λαϊκή Συσπείρωση” Δήμου Πέλλας την αίθουσα του ΕΚΓ για την εκδήλωση – παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου με επικεφαλής την Ολυμπία Παπαδοπούλου, με πρόφαση ότι πάρθηκε απόφαση από την Διοίκηση για την μη παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων για δραστηριότητες κομμάτων. Ακολούθησαν μια τακτική υπονόμευσης της εκδήλωσης, την ίδια στιγμή που μόλις λίγες μέρες μετά υποδέχτηκαν στρώνοντας κόκκινο χαλί την υπουργό εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
Αλήθεια, τι ήταν αυτό που τους έκανε να πάρουν μια καινούρια απόφαση; Η υπουργός εργασίας, που το όνομα της ίδιας και της κυβέρνησης που εκπροσωπεί, θα μείνουν στην ιστορία, για την ενεργοποίηση του «μνημονιακότερου» νόμου, του λεγόμενου Βρούτση – Αχτσιόγλου, που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις; Η υπουργός εργασίας, της κυβέρνησης, που δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που όλοι μαζί, ψήφισαν τη μονιμοποίηση όλων των παλιών και τη νομοθέτηση νέων άγριων μέτρων που φτωχοποιούν τους εργαζόμενους και διαμορφώνουν μια εργασιακή ζούγκλα για τα νέα παιδιά;
Η στάση τους απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση είναι ίδια όπως και στις προηγούμενες, γιατί από κοινού, υπηρετούν την ίδια στρατηγική, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Είναι πιο ορατά τα εμπόδια που βάζουν για να εκφράσει η εργατική τάξη την αντίθεσή της στην αντιλαϊκή πολιτική, ακόμα και σε χώρους που της ανήκουν, όπως είναι το Εργατικό Κέντρο της περιοχής.
Οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” έχουμε δώσει τις εξετάσεις μας. Θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα, μπροστά σε κάθε μάχη που έρχεται.
Η υποψ. Δήμαρχος Ολυμπία Παπαδοπούλου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δήμου Πέλλας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου