Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Όταν ο Τσίπρας ανέβαινε στο τρακτέρ του υπ. Ευρωβουλευτή Γιάννη Βάγκου – Συνέντευξη στον «Λόγο» (video)

Ο συνεργαζόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Βάγκος, από την Πανελλαδική Συντονιστική των Μπλόκων, από τη Βοιωτία Γιάννης Βάγκος

πραγματοποίησε περιοδεία στο νομό Πέλλας, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019. “Μεγάλη τιμή η πρόταση από το υψηλό κλιμάκιο του κόμματος”,  δήλωσε και εξήγησε τους λόγους που είναι για πρώτη φορά υποψήφιος.

Ο κ Βάγκος μετά το τέλος της περιοδείας σε χωριά της Πέλλας και της Σκύδρας, κατέληξε στο Πολιτιστικό κέντρο του Γυψοχωρίου, όπου μίλησε στον «Λόγο της Πέλλας» και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αντιαγροτική πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις το 2013, όπου μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανέβει στο τρακτέρ του και «διαλαλούσε» τα δικαιώματα των αγροτοκτηνοτρόφων – και μετά επί κυβέρνησης του, ήρθαν τα αγροτοδικεία!

«Οι αγρότες δεν βλέπουν μέλλον μπροστά τους, θεωρούν δεδομένο ότι τα παιδιά τους θα φύγουν στο εξωτερικό όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη, επισήμανε ο κ. Βάγκος,  προσθέτοντας ότι ο κόσμος στην επαρχία, υποφέρει από την ασκούμενη πολιτική.

Ο Γ. Βάγκος, κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα έλεγε στις προηγούμενες εκλογές στους αγρότες, με ενδεικτικό παράδειγμα τις τιμές των καυσίμων και υπογράμμισε ότι ο λαός μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς αρκεί να παλέψει για τα δικαιώματά του μαζί με το ΚΚΕ.

«Άλλο ισότητα, άλλο δικαιοσύνη για τους αγρότες»

Κατά την περιοδεία που έκανε στην Πέλλα, ο υπ. Ευρωβουλευτής, σημείωσε ότι: «Ο κόσμος θέλει να ακούσει τις προτάσεις του ΚΚΕ και ο αγρότης να μάθει τα προβλήματα που δημιουργεί η ΕΕ και οι πολιτικές της. Όλα ξεκινούν από κει. Θέλουν τον πλούσιο πλουσιότερο και τον φτωχό, φτωχότερο. Το 2021 που έρχεται , πρέπει να προσέξουν πολύ οι αγρότες, γιατί ουσιαστικά θα έχουμε τις ίδιες ενισχύσεις όλη την Ευρώπη. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό μπορεί να λένε οι Ευρωπαίοι ότι είναι ισότητα,  αλλά στην Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, σε όλες τις πρώην ανατ. χώρες μπήκαν τεράστιες εταιρίες, που κατά μέσο όρο έχουν 50-70.000 στρέμματα, και μεις θα έχουμε τα ίδια δικαιώματα με αυτούς! Αν δλδ κατέβουν αυτοί στη χώρα μας, σε λίγες ημέρες έχουν πάρει όλο τον κάμπο της Πέλλας και όλης της Ελλάδας».

Ο κ. Βάγκος μάλιστα έκανε έκκληση «Να μην χρεωθούν οι παραγωγοί – και όσοι έχουν σχέση με την αγροτική οικονομία – μετά το 2021 γιατί με τη νέα ΚΑΠ που έρχεται οι μέρες θα είναι μαύρες».

Το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι η φωνή του εργάτη, του αγρότη

«Αν δεν έχουμε μια δυνατή φωνή μέσα στην Ευρωβουλή ως ΚΚΕ, δε γίνεται σε καμία περίπτωση αυτές οι φωνές να αντιπαλευτούν. Πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό ΚΚΕ ώστε να υπάρξει και η φωνή του αγρότη και του εργάτη, μέσα στις Πολυεθνικές, που ουσιαστικά έχει η ΕΕ ως «σημαία» και να ξέρει ο απλός πολίτης τι γίνεται μέσα στην Ευρωβουλή, αυτά που ψηφίζουν, μας επηρεάζουν ως χώρα και δεν τα βγάζουν προς τα έξω.

Κάποιοι Ευρωβουλευτές έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους και ξεπούλησαν τη φέτα στους Καναδούς και όπου υπάρχουν Πολυεθνικές, με αποτέλεσμα να μπορεί ο καθένας σε όλο τον κόσμο να βγάζει «φέτα» και η τιμή έπεσε κάτω από το 30%».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν ψηφίσαμε»

Δεν ψηφίσαμε αυτή τη Συμφωνία, αλλά η ουσία είναι ότι υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και την Αντιπολίτευση είδαν μόνο τα συμφέροντα. Δίπλα στα Σκόπια έχει γίνει μια πυριτιδαποθήκη και δε ντους ενδιαφέρει ούτε το Κράτος, ούτε το όνομα, μόνο τα συμφέροντα των εταιριών και του ΝΑΤΟ, να έχει ένα «πόδι» εδώ, μια πυρηνική δύναμη δίπλα μας. Δεν τους ενδιαφέρει η Μακεδονία, ούτε ο Έλληνας σαν Έλληνας. Το τεράστιο πρόβλημα του ονόματος και των ελληνοποιήσεων στα προϊόντα μας προς τα έξω είναι ότι χειρότερο, πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας! Στην παγκόσμια αγορά έχουν καπηλευτεί και το όνομα μας σε όλα  τα προϊόντα. Ότι είχαμε καταφέρει 100 χρόνια πάνω σε ένα εμπορικό brand το χάσαμε σε μία ημέρα.

Κλείνοντας, ο υπ. Ευρωβουλευτής Γιάννης Βάγκος έδωσε το δικό του μήνυμα στους πολίτες, τονίζοντας ότι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν:

«Όλοι οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν, να μη δώσουν το δικαίωμα σε κάποιους άλλους να εκφραστούν για αυτούς,  ανθρώπους με γνώμονα το τι έχουν κάνει στη ζωή τους, παραγωγικούς, που έχουν δουλέψει στη ζωή τους και έχουν αποδείξει με αγώνες το ποιοι είναι, με βάση το συμφέρον του τόπου».

Χ.Κ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου