Tuesday, 23 April, 2024

Όχι σε κοινωνικό μέρισμα 2020, ναι σε έκτακτο επίδομα σε πληττόμενα νοικοκυριά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική ενίσχυση που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής

θα αφορά πληττόμενα, από την κρίση του κορονοϊου, νοικοκυριά που δεν έχουν στηριχθεί επαρκώς από τα μέτρα που ήδη έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Όσοι ήλπιζαν σε Χριστουγεννιάτικο μποναμά από κοινωνικό μέρισμα που θα δινόταν για το 2020 φαίνεται πως δεν θα έχουν τύχη, όπως ήδη προ ημερών δημοσίευσε ο “Λόγος”.
Το σενάριο αυτό απομακρύνεται λόγω της δημοσιονομικής πίεσης που ασκεί η πανδημία στην ελληνική οικονομία. Δεδομένο πρέπει να θεωρούν οι συνταξιούχοι μετά και το δεύτερο lockdown ότι δεν θα έχουν την ενίσχυση από το κοινωνικό μέρισμα που είχε στα συρτάρια του το οικονομικό επιτελείο λόγω ότι δεν υπέστησαν εισοδηματικές απώλειες εξαιτίας της πανδημίας, ενώ εκτός από τα αναδρομικά των 1,4 δισ. ευρώ που ήδη έχουν εισπράξει, ακολουθούν σειρά από αναδρομικά και αυξήσεις στις συντάξεις τους με κυριότερη την αύξηση από τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης που έφερε το νέο ασφαλιστικό. 
Η κυβέρνηση “λέει” ότι δεν φτάνουν γιατί θα δοθούν στο Δώρο Χριστουγέννων, όπως έγινε με το Δώρο Πάσχα…
Τα χαρακτηριστικά του έκτακτου επιδόματος θα αποτυπώνονται στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού που θα φτάσει στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.
Όχι απο Σταϊκουρα σε κοινωνικό μέρισμα για το 2020
“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για έκτακτη ενίσχυση των ανέργων, των χαμηλών εισοδημάτων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως τις προηγούμενες χρονιές, στα τέλη Δεκεμβρίου, δηλαδή για κοινωνικό μέρισμα” τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
«Πέρυσι και τις δύο προηγούμενες χρονιές δόθηκε μέρισμα, επειδή η χώρα πετύχαινε στόχους υψηλότερους από αυτούς, που έχουν επιτευχθεί. Και μοιράσαμε σε τμήμα της κοινωνίας το υπερπλεόνασμα. Φέτος είναι μία άλλη χρονιά. Τις κοινωνικές πολιτικές τις ασκούμε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού», είπε ο κ. Σταϊκούρας. Από τις τσεπούλες τους οι πολιτικοί δεν θα κάνουν όμως περικοπές… μπορεί να μην πάνε στα σαλέ και στην Ελβετία φέτος-αμφιβάλλουμε και για αυτό βέβαια, διότι μπορεί κάποιοι να το πράξουν- αλλά δεν θα περάσουν και στην πείνα, όπως άνεργοι και συνταξιούχοι των 330 ευρώ. Να βάλουν το χέρι όλοι στην τσέπη από τα 7.500 ευρώ και πλέον που λαμβάνουν. Και οι 300 και άλλοι τόσοι και τόσοι, γραμματείς και φαρισαίοι υπουργείων και ΔΕΚΟ να βάλουν πλάτη μια φορά στον κοσμάκη για να ανταπεξέλθει σε αυτή την κατάσταση κρίσης. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα έκτακτο ποσό στήριξης, αντί μερίσματος, χωρίς διευκρινήσεις για τους δικαιούχους και ελπίζουμε να μην είναι μόνο αυτοί που δικαιούνται το ΚΕΑ και άλλα επιδόματα, με εισοδηματικά κριτήρια δλδ, κάτω των 2.500 ευρώ. Αυτοί που έχουν 5.000 και 6.000 δεν πεινάνε; Ζουν άνετα κατά τη γνώμη τους; Ας το κάνουν οι πολιτικοί για ένα μήνα, να ζήσουν με αυτά τα χρήματα… 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου