Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Όχι στους αποκλεισμούς επαγγελματιών από τις λαϊκές αγορές»-Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης

Με επείγουσα επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής

επισημαίνει ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών. Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ζητά την παρέμβαση του Υπουργού προκειμένου να ρυθμιστεί οριστικά και με σαφήνεια το ζήτημα της δραστηριοποίησης επαγγελματιών των λαϊκών αγορών σε περιοχές που είναι σε Περιφέρειες εκτός της επαγγελματικής έδρας τους. Το συγκεκριμένο ζήτημα καταλήγει να δημιουργεί στρεβλώσεις στη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Επίσης, οδηγεί σε μη εξασφάλιση επάρκειας σε ποσότητα και ποιότητα αγαθών που συνήθως διακινούνται στις λαϊκές αγορές, με τελικό αποτέλεσμα την κακή εξυπηρέτηση των πελατών καθώς και εκτίναξη των τιμών. «Η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος είναι καίρια, καθώς οι λαϊκές αγορές έχουν ήδη πληγεί από τα εφαρμοζόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. Ακόμη, υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην ασφαλή συγκομιδή, διακίνηση και διάθεση των αγροτικών προϊόντων και δεν είναι σκόπιμο να επιβαρύνουμε με επιπλέον ζητήματα τους παραγωγούς και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών», όπως επισημαίνει σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή, σας μεταφέρω ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια σε λαϊκές άλλης Περιφέρειας.

Οι επαγγελματίες αυτοί επειδή κατέχουν θέση σε λαϊκές από πολλών ετών, το 2006 επί Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων ρυθμίστηκε το πρόβλημα τους με το ΠΔ51/2006 και όσοι δραστηριοποιούνταν στις λαϊκές από παλιά κράτησαν τις θέσεις τους. Η Νομοθετική ρύθμιση του 2017, Ν.4497/ Άρθρο16 §1 δεν διευκρινίζει το θέμα των παλαιών επαγγελματιών και κάποιοι Δήμοι θέλουν να τους διώξουν. Οι παλαιοί επαγγελματίες επειδή υπάρχει η παλαιότερη ρύθμιση του 2006 καταφεύγουν στα δικαστήρια. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με διώξεις επαγγελματιών από τους Δήμους κάτι που δεν συμφέρει την οικονομία και τους πολίτες. Πρέπει να ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα ξανά για τους παλαιούς επαγγελματίες πωλητές και να παραμείνουν στις θέσεις τους.
Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου