Friday, 19 April, 2024

Όχι στο κλείσιμο των παιδικών χαρών στη Σκύδρα

     Όχι στο κλείσιμο των παιδικών χαρών στη Σκύδρα

Στις 25.5.2015, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκύδρας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να διακοπεί άμεσα η λειτουργία, όλων, των παιδικών χαρών του Δήμου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με το αιτιολογικό, ότι καμία παιδική χαρά δεν πληρεί τις προδιαγραφές του νόμου και ότι το οικονομικό κόστος προμήθειας νέων οργάνων (τσουλήθρες, κούνιες κλπ), που να πληρούν τις προδιαγραφές, καθώς επίσης η επισκευή και συντήρηση των υφιστάμενων, είναι υψηλό και δεν μπορεί να καλυφθεί από τον Δήμο  .

   Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αντιτάχθηκε και καταψήφισε την απόφαση, αυτή, επισημαίνοντας:

α. Την ευθύνη, τόσο, των προηγούμενων δημοτικών αρχών, που για πολλά χρόνια δεν μερίμνησαν για την συντήρηση των παιδικών χαρών, με αποτέλεσμα αυτές σήμερα, να παρουσιάζουν άθλια εικόνα και σε αρκετές περιπτώσεις να είναι ακόμα και επικίνδυνες για τα παιδιά που τις χρησιμοποιούν, όσο και της σημερινής δημοτικής αρχής, που αν και γνώριζε την κατάσταση αυτή, ωστόσο, δεν συμπεριέλαβε κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2015 για τις παιδικές χαρές, γεγονός που είχε επισημανθεί από την «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά την συζήτηση του.

β. Ότι οι παιδικές χαρές αποτελούν, ένα από τα ελάχιστα μέρη, που τα παιδιά και γενικότερα οι λαϊκές οικογένειες, μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ελεύθερο χρόνο τους, ενόψει και της διακοπής λειτουργίας των σχολείων, λόγω του καλοκαιριού, δίχως την καταβολή αντιτίμου και άρα πρέπει, με κάθε θυσία, να παραμείνουν αυτές ανοικτές.

γ. Ότι είναι δυνατόν, με αναμόρφωση του προϋπολογισμού, να βρεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια, ώστε, με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας, άμεσα, να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις (ελαιοχρωματισμοί, συντηρήσεις, αντικατάσταση ή και απομάκρυνση των επικίνδυνων οργάνων, που είναι αδύνατον να συντηρηθούν κλπ), ώστε οι παιδικές χαρές να μείνουν ανοικτές και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια από παιδιά και γονείς.

     Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που στην προκειμένη περίπτωση, συγκροτήθηκε από τους παρόντες συμβούλους όλων των άλλων παρατάξεων, (με την εξαίρεση του προέδρου του Δ.Σ.), αρνήθηκε, για άλλη μια φορά, να συγκρουστεί με το πολιτικό και νομικό πλαίσιο, που περιστέλλει και καταργεί ακόμα και τα πιο στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα, ώστε να τα υπερασπιστεί.

      Καλούμε τους δημότες της Σκύδρας να αποτρέψουν με την αγωνιστική τους κινητοποίηση το κλείσιμο των παιδικών χαρών, διεκδικώντας, παράλληλα την ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Μάνος Κανάκης

Δημοτικός Σύμβουλος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου