Friday, 29 March, 2024

Αιτήσεις για τις Πανελλαδικές-Προθεσμία από τις 10 έως τις 25 Φεβρουαρίου

Αιτήσεις για τις Πανελλαδικές-Προθεσμία από τις 10 έως τις 25 Φεβρουαρίου

Από την προσεχή Τρίτη 10 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου καλούνται οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων να υποβάλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και πέραν αυτής δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση, ούτε διόρθωση δήλωσης που υποβλήθηκε.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, για τη μεγάλη κατηγορία των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) ισχύουν τα εξής:

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ υποβάλουν την αίτηση στο λύκειο όπου φοιτούν, χωρίς να συνυποβάλλουν άλλα δικαιολογητικά. Μέσα στην ίδια προθεσμία, οι υποψήφιοι θα πρέπει, επίσης, να δηλώσουν το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας, το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», καθώς και τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική) εάν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτά πανελλαδικά.

Οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ, υποβάλουν την αίτηση στο λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΓΕΛ μαζί με ευκρινές φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου τους ή ισότιμου τίτλου άλλου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το έντυπο της αίτησης-δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο Εξετάσεις), από όπου μπορεί να τυπωθεί είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε από το λύκειο και να διανεμηθεί στους ενδιαφερομένους. Ο υποψήφιος επιλέγει και συμπληρώνει χειρόγραφα την ανάλογη αίτηση-δήλωση και, στη συνέχεια, την υποβάλει στο λύκειο για ηλεκτρονική καταχώριση ο ίδιος ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου