Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Βουλιάζει» ο νομός Σερρών -Ανοιξε η γη και κατάπιε τάφο στον Εβρο [εικόνες]

«Βουλιάζει» ο νομός Σερρών -Ανοιξε η γη και κατάπιε τάφο στον Εβρο [εικόνες]

Σε απέραντη λίμνη από λασπόνερα έχουν μετατραπεί περισσότερα από 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στις Σέρρες.

Οι αγρότες μετρούν τις «πληγές» τους και μιλούν για ολική καταστροφή της φετινής σοδειάς.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, όλη η δυτική πλευρά του νομού έχει πλημμυρίσει από τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, που κατάφεραν να «πνίξουν» στο πέρασμά τους όλα τα χωράφια, από το Παραλίμνιο του Δήμου Εμμανούηλ Παππά μέχρι την Παλαιοκώμη του Δήμου Αμφίπολης.

«Η ζημιά είναι τεράστια» δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας ότι η εντός της ημέρας πρόκειται να ανοίξουν οι «πόρτες» της Κερκίνης, καθώς η στάθμη του νερού βρίσκεται στο «κόκκινο».

«Αναμένουμε να πέσει η στάθμη του νερού του Στρυμόνα και θα ανοίξουμε τις “πόρτες” τις Κερκίνης» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

strymonas2

«Βροχή» τα προβλήματα και στη Θράκη

«Βροχή» τα προβλήματα και οι καταστροφές που άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε από την Παρασκευή τη Θράκη.

Σπίτια, υπόγεια και αυλές παραδόθηκαν στο νερό, ενώ δεκάδες στρέμματα γης πλημμύρισαν σε ολόκληρη τη Θράκη, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να καταγράφονται στον Δήμο Τοπείρου της Ξάνθης και στην Κομοτηνή, ενώ στα λευκά ντύθηκε η οροσειρά της Ροδόπης. Σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου προκλήθηκαν καταστροφές, και διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων.

Άνοιξε η γη και κατάπιε τάφο στο Ορμένιο Έβρου

Στο Ορμένιο Εβρου η κακοκαιρία προκάλεσε αρκετά προβλήματα, ενώ στην περιοχή του παλιού νεκροταφείου το έδαφος υποχώρησε και κατάπιε τάφο.

Στην Κομοτηνή το υπόγειο του Νοσοκομείου αλλά και το ΕΚΑΒ πλημμύρισαν, όπως άλλωστε και αρκετές περιοχές της Ροδόπης, με το νερό να καταβροχθίζει τμήματα ολόκληρα του δρόμου.

 tafos-ormenio

Στην Ξάνθη, δεκάδες στρέμματα γης, κυρίως στον Δήμο Τοπείρου, πλημμύρισαν, ενώ ζώα εγκλωβίστηκαν στις κτηνοτροφικές τους μονάδες.

Στα λευκά η Ροδόπη 

Την ίδια στιγμή η οροσειρά της Ροδόπης ντύθηκε στα λευκά, με την πυκνή χιονόπτωση να εγκλωβίζει οικισμούς και να προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ένας υλοτόμος τραυματίστηκε από πτώση δέντρου, ενώ τα σύνορα με τη Βουλγαρία δέχθηκαν τεράστιες ποσότητες χιονιού με αποτέλεσμα να κλείσουν.

pavlidis

Πηγή: www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου