Friday, 19 April, 2024

Γαύδο: Ξυλοκόπησαν 71χρονη για 440 ευρώ

Γαύδο: Ξυλοκόπησαν 71χρονη για 440 ευρώ

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, ληστεία που διαπράχθηκε την 23.04.2015 σε οικία 71χρονης ελληνίδας στη Νήσο Γαύδο.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν σήμερα (25-4-2015) το μεσημέρι στα Χανιά, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 31 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Αναλυτικότερα, μεταμεσονύκτιες ώρες της 23.04.2015 οι δύο αλλοδαποί μετέβησαν με το πλοίο της γραμμής στη Νήσο Γαύδο επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία είχαν νοικιάσει από περιοχή του Δήμου Πλατανιά. Στη συνέχεια μεταβαίνοντας σε οικία 71χρονης ημεδαπής, εισήλθαν σε αυτήν παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και αφού την ακινητοποίησαν με την χρήση σωματικής βίας την φίμωσαν και την έδεσαν και με την απειλή αιχμηρών αντικείμενων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ και δύο γυναικεία ρολόγια χειρός. Ακολούθως, το ίδιο βράδυ, επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής και επέστρεψαν στην Παλαιόχωρα Χανίων, από όπου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τη μεθοδευμένη αστυνομική προανάκριση και έρευνα αλλά και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι δράστες της εν λόγω πράξης είναι ο 31χρονος και ο 24χρονος.

Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντοπίστηκαν στα Χανιά και συνελήφθησαν σήμερα(25.04.2015) το μεσημέρι οι δύο αλλοδαποί, ενώ κατά τη σύλληψη τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δύο αλλοδαπών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα γυναικείο ρολόι το οποίο όπως προέκυψε ανήκει στην παθούσα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου