Saturday, 20 April, 2024

Διεθνές βραβείο σε Ελληνα φωτογράφο. Σαγηνευτικές εικόνες

Διεθνές βραβείο σε Ελληνα φωτογράφο. Σαγηνευτικές εικόνες

Μια γωνιά των Δωδεκανήσων άστραψε στους κριτές των βραβείων Sony World Photography. Ο Γ.Παπαποστόλου είναι ο Ελληνας νικητής.

Είναι μια υποβρύχια λήψη στο Καστρί, ένα μικρό νησάκι κοντά στο χωριό Κέφαλος στο νησί των Δωδεκανήσων, που απεικονίζει σε πρώτο πλάνο το βαθυγάλαζο βυθό και στο βάθος μια νησίδα που φιλοξενεί ένα εκκλησάκι στα χρώματα του Αιγαίου. Αυτή είναι η φωτογραφία του Γιώργου Παπαποστόλου που αναδείχτηκε νικητής στον διαγωνισμό Greece National Award στη σημαντικότερη διεθνή διάκριση φωτογραφίας που υπάρχει σήμερα: στα βραβεία 2015 Sony World Photography Awards.

 Ο Γιώργος Παπαποστόλου είναι από την Κω και θα δει τη φωτογραφία του να παρουσιάζεται στην διεθνή έκθεση 2015 Sony World Photography Awards που θα φιλοξενηθεί από τις 24 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου 2015 τον Οίκο Σόμερσετ στο Λονδίνο. Ως … bonus επίσης θα έχει μια κάμερα Sony a 6000.

«Τέτοιες τιμές λειτουργούν σαν καταλύτης για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια»
«Είμαι πολύ χαρούμενος που η φωτογραφία μου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό. Είναι υπέροχο να βλέπει κανείς να ανταμείβεται η σκληρή δουλειά του από έναν μεγάλο οργανισμό. Τέτοιες τιμές λειτουργούν σαν καταλύτης για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια», είπε ο νικητής. Η δεύτερη θέση στα 54α Ελληνικά Εθνικά Βραβεία ανήκει στον Ηλία Ταμπάκη, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Βασίλης Λιάππης.

   Στο διεθνές διαγωνισμό συμμετείχαν από επαγγελματίες φωτογράφοι μέχρι παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών.Σύμφωνα με το σκεπτικό των εμπνευστών του, τα βραβεία στοχεύουν στο να αναδείξουν τον πολιτισμό, έτσι όπως αυτός απαθανατίζεται μέσα από το φωτογραφικό φακό.

  Δείτε τις «πρωτιές» άλλων χωρών. ΄Ολες τις φωτογραφίες στο: http://www.worldphoto.org/

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου