Thursday, 28 March, 2024

Εξάρθρωση κυκλώματος πλαστών γνωματεύσεων ΚΕ.Π.Α.

Εξάρθρωση κυκλώματος πλαστών γνωματεύσεων ΚΕ.Π.Α.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εκφράζει την ικανοποίησή της για το καίριο και αποφασιστικό κτύπημα που καταφέρθηκε από την ΕΛΑΣ και τη Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας, σε οργανωμένο κύκλωμα το οποίο δρούσε επί σειρά ετών, χορηγώντας πλαστές γνωματεύσεις υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α. σε μη δικαιούχους, με τις οποίες ελάμβαναν επιδόματα και συντάξεις από διάφορους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και Δημόσιες Υπηρεσίες.

Για την υπόθεση είχαμε αναφερθεί στην Οικονομική Αστυνομία, θέτοντας υπόψη τους στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας για την παραβατική συμπεριφορά ατόμων που κατά συρροή και επί πληρωμή εμπλέκονταν στη δημιουργία και χορήγηση πλαστών παραστατικών, με τα οποία υποτιθέμενοι «δικαιούχοι» απολάμβαναν παροχών που δεν εδικαιούντο και τις οποίες όπως είναι ευνόητο τώρα καλούνται να επιστρέψουν.

Για την εξάλειψη της πλαστότητας των γνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών, ως γνωστό το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τις 12 Νοεμβρίου 2013 έχει διαθέσει στους πιστοποιημένους Φορείς τη διαδικτυακή εφαρμογή από την οποία μπορούν να αντλούν όλες τις γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί από την έναρξη λειτουργίας των ΚΕ.Π.Α. Οι γνωματεύσεις αυτές, στο πλαίσιο του στόχου μας «οι υπηρεσίες στους πολίτες και όχι οι πολίτες στις υπηρεσίες», πολύ σύντομα δεν θα παραλαμβάνονται από τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να τις προσκομίσουν στους διάφορους Φορείς, αλλά θα διατίθενται αποκλειστικά σε αυτούς, εκμηδενίζοντας τη δυνατότητα πλαστογράφησης και παραβατικότητας.

Για τον εμπλεκόμενο στο κύκλωμα υπάλληλο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κινήθηκαν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες προκειμένου να τεθεί σε αργία.

Επισημαίνεται, ότι οι Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι σταθερά προσανατολισμένες στην αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας, επιδιώκοντας να αποκαλυφθούν όλοι όσοι παρασιτικά απομυζούν τις παροχές από τους πραγματικά δικαιούχους.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου