Friday, 19 April, 2024

Εξι οι τραυματίες από τη φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου κατά τη συντήρηση δεξαμενής

Εξι οι τραυματίες από τη φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου κατά τη συντήρηση δεξαμενής

Το περιστατικό αντιμετώπισε η πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων και οχήματα της πυροσβεστικής – Σε κρίσιμη κατάσταση οι εργάτες που υπέστησαν εγκαύματα και τραυματισμούς

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου κατά τα διάρκεια εργασιών συντήρησης σε δεξαμενή πετρελαίου.

Την κατάσταση αρχικά αντιμετώπισε κλιμάκιο του διυλιστηρίου, ενώ στο σημείο επενέβησαν τελικά και οχήματα της πυροσβεστικής ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιμής έχουν διακομισθεί έξι τραυματίες εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά. Τρεις από αυτούς έχουν διακομισθεί στον Θριάσιο νοσοκομείο και τρεις στο «Αττικό» οι οποίοι μάλιστα είναι πολύ σοβαρά και ήδη  έχουν διασωληνωθεί.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν πυκνοί μαύροι καπνοί οι όποιοι και κάλυψαν αρχικά τον ουρανό της Δυτικής Αττικής φτάνοντας μέχρι τον Πειραιά.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα και πως έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Το διυλιστήριο στον Ασπρόπυργο είναι το τρίτο των ΕΛΠΕ μετά την Ελευσίνα και τη Θεσσαλονίκη και αυτή την περίοδο στη μονάδα  διενεργούνται εργασίες συντήρησης.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου