Thursday, 28 March, 2024

Επίσκεψη Αποστόλου σε σφαγείο στην Κάρυστο

Επίσκεψη Αποστόλου σε σφαγείο στην Κάρυστο

Επίσκεψη στην περιοχή της Καρυστίας πραγματοποίησε την Κυριακή 5 Απριλίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, όπου είχε σειρά επαφών με κατοίκους και φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί για τα σοβαρά ζητήματα και προβλήματα της περιοχής. Στα θέματα της ατζέντας κυριάρχησαν εκείνα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα ο αγροδιατροφικός τομέας, η κτηνοτροφία και η αλιεία.

Λόγω των ημερών του Πάσχα, ο Αναπληρωτής Υπουργός, έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο τοπικό σφαγείο, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν και τη διαδικασία σφαγής σε μια περιοχή με έντονη κτηνοτροφική δραστηριότητα. Από την επίσκεψη και τις συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη αλλά και τους κτηνοτρόφους που βρίσκονταν εκεί, έγινε σαφές ότι,  παρ’ όλες τις σημαντικές  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα οργανωμένα σφαγεία σε όλη τη χώρα, γίνονται προσπάθειες ώστε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών να είναι υψηλό, να τηρούνται οι κανόνες και οι προδιαγραφές και το ελληνικό σφάγιο να φτάσει στο πασχαλινό τραπέζι με τον πλέον ελεγμένο και επωφελή τρόπο και για τον καταναλωτή αλλά και τον κτηνοτρόφο.

Προτεραιότητα του  υπουργείου αποτελεί ο έλεγχος και η καλύτερη δυνατή λειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών σφαγείων ανά την επικράτεια καθώς είναι ο ενδεδειγμένος και ασφαλής τρόπος σφαγής, σε σχέση με ανεξέλεγκτες καταστάσεις του παρελθόντος, που είχαν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών.

Οι έλεγχοι και οι έρευνες θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες από τα κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου ο Έλληνας καταναλωτής να έχει στο τραπέζι του εγγυημένα και ελεγμένα κρέατα και τρόφιμα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου