Thursday, 28 March, 2024

Ισχυρός σεισμός κοντά στην Κρήτη – Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός κοντά στην Κρήτη – Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων σημειώθηκε στις 21:08 απόψε μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόκεται για μία σφοδρή σεισμική δόνηση 6,2 με 6,3 ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κάσου στον υποθαλάσσιο χώρο.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ είχε διάρκεια πάνω από 30 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί προκαλώντας πανικό στους κατοίκους που έντρομοι έβγαιναν από σπίτια και καταστήματα.

Η δόνηση πραγματοποιήθηκε μακριά από κατοικημένες περιοχές, ωστόσο, έγινε αισθητή σε Κρήτη, Ρόδο, Κάσο.

Λίγο αργότερα, σημειώθηκε μετασεισμός στην ίδια περιοχή, νοτίως της Καρπάθου και της Κάσου, μετασεισμός, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ευτυχώς, ο σεισμός έγινε μακριά από κατοικημένες περιοχές και έγινε αισθητός εκτός από την Κρήτη, στην Καρπαθο, την Κασο και τη Ρόδο.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 65,5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου και 165 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου. Η δόνηση, που είχε παρατεταμένη διάρκεια, έγινε αισθητή σε όλη την ανατολική Κρήτη καθώς και στο Ηράκλειο, ενώ 7 λεπτά αργότερα ακολούθησε και δεύτερη δόνηση – πιθανότατα μετασεισμός – μεγέθους 3,9 βαθμων της κλίμακας Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιες

imerisia.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου