Tuesday, 23 April, 2024

Καιρός: Βγάλτε ομπρέλες! Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Βγάλτε ομπρέλες! Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Αττική

Αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα Δυτικά και Βόρεια. Από το βράδυ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Η Μακεδονία θα έχει αρχικά νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή Βελτίωση θα σημειωθεί από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Στο Ιόνιο αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση θα σημειωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο το θερμόμετρο θα δείχνει 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά, θα έχουν σήμερα Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος. Βελτίωση θα καταγραφεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στη Βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε Δωδεκάνησα και νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη
Αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στην ανατολική χώρα με πρόσκαιρες σποραδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου