Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Καταργείται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Καταργείται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Ο νέος υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης κ. Σταθάκης, κατά την παράδοση-παραλαβή, ανακοίνωσε πως καταργείται το μέτρο της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εργαζόμενων αλλά και πολλών ιδιοκτητών, κυρίως οικογενειακών επιχειρήσεων.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων που έθεσε ο κ.Σταθάκης είναι:

Το ΕΣΠΑ που αποτελεί εργαλείο – κλειδί για την ενίσχυση των επενδύσεων, της απασχόλησης, των υποδομών της χώρας, η διευκόλυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων ώστε να καταστεί πιο απλή, εύκολη και συμβατή.

Επίσης έθεσε ως προτεραιότητα τις επαφές των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση, την ενίσχυση όλων των διαδικασιών για τις start up επιχειρήσεις, ώστε να αναπτυχθεί δυνατότητα να υπάρξει δυναμική γύρω από το χώρο αυτό.

Τέλος τέθηκαν ως άξονες της σχεδιαζόμενης πολιτικής του υπουργείου η ενίσχυση των εξαγωγών και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Για μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές ανάκαμψης, και γρήγορης ανάκαμψης, της χώρας, έκανε λόγο ο νεός υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αναλαμβάνοντας τα ηνία του υπουργείου.

Εξήγγειλε επίσης ότι θα θεσμοθετηθεί ΚΕΠ μεγάλων επιχειρήσεων με στόχο να απλουστευθούν οι διαδικασίες και να μην χάνεται χρόνος και χρήμα σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Επίσης, τέλος στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων βάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου από τον απερχόμενο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως «υπάρχει μία περιοχή στην οποία η νέα κυβέρνηση δεν θα δώσει συνέχεια, σε θέματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων, στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) αλλά και σε μια σειρά από άλλα θέματα, που θα δούμε υπό διαφορετικό πνεύμα, πάντα όμως μέσα από θεσμικούς κανόνες και στο διεθνές πλαίσιο».

Σε ό,τι αφορά τους αυτοκινητόδρομους, δήλωσε πως «ο κύκλος των έργων πρέπει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό και πιο γρήγορο τρόπο», ούτως ώστε η χώρα να αποκτήσει δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, κάτι που είναι «τεράστιας σημασίας» και πρόσθεσε πως «υπάρχουν πολλοί τομείς όπου θα υπάρξει πλήρης συνέχεια από τη νέα διοίκηση», όπως οι αστικές συγκοινωνίες, οι τηλεπικοινωνίες. Ειδικότερα, ο υπουργός αναφερόμενος στις αστικές συγκοινωνίες τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια να στηριχθούν και να επεκταθούν οι υποδομές που χρειάζονται, ενώ υποσχέθηκε και διεύρυνση της στρατηγικής για τις τηλεπικοινωνίες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου