Thursday, 28 March, 2024

Παραμένει βροχερός ο καιρός

Παραμένει βροχερός ο καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν την Τρίτη στα δυτικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη:

Στην Αττική θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις αρχικά αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από 1100μ). Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 500μ). Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νοτιά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 600μ). Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις στα βόρεια τοπικά αυξημένες οπού θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου