Saturday, 20 April, 2024

Πρόγραμμα ανάκλησης ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα μάρκας König με κωδικό SEC-CA 10

Πρόγραμμα ανάκλησης ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα μάρκας König με κωδικό SEC-CA 10

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίαςανακοινώνει ότι η εταιρεία SUN Α.Ε.,σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα μάρκας König με κωδικό SEC-CA 10 και barcode 5412810111886.

Η ανάκληση αφορά  202 τεμάχια, που έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά από τον Ιανουάριο του 2012 έως και το Μάρτιο του 2015. Υπάρχει κίνδυνος ο ανιχνευτής να μην ενεργοποιείται μετά από 60 λεπτά ανίχνευσης 50 ppm μονοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ασφαλείας ΕΝ 50291-1. Η έκθεση των ανθρώπων για μακρά χρονικά διαστήματα σε συγκέντρωση μονοξειδίου του άνθρακα της τάξης των 50 ppm είναι επιβλαβής για την υγεία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η εταιρεία έχει διακόψει την πώληση του προϊόντος και έχει ενημερώσει τους πελάτες λιανικής ώστε να το αποσύρουν από τα καταστήματα. Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές, που αγόρασαν το προϊόν αυτό, να μην το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν στο κατάστημα που το έχουν αγοράσει, προκειμένου να τους επιστραφεί ποσό ίσο με την αξία αγοράς του προϊόντος. Αντίστοιχα, καλούνται οι καταναλωτές να ενημερώσουν τα άτομα, στα οποία έχουν ενδεχομένως δωρίσει το συγκεκριμένο προϊόν, ότι μπορούν να το επιστρέψουν χωρίς την απόδειξη αγοράς.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Sun Α.Ε. στο τηλέφωνο 2310-700777 (Δευτ. – Παρ. 9:00-17:00), κα Μαρία Σαφούρη, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση msafouri@sun.gr  ή με το δίκτυο μεταπωλητών της εταιρείας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου