Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας πάνω από 12 βαθμούς

Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας πάνω από 12 βαθμούς

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Αιγαίου αναμένονται για σήμερα Κυριακή. Ομως, η επιδείνωση του καιρού θα είναι ραγδαία με τους επιστήμονες να μιλούν για μετεωρολογική βόμβα η οποία θα πλήξει τη χώρα το επόμενο διήμερο.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Το απόγευμα της Κυριακής και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ οι άνεμοι στα νότια πελάγη θα είναι δυτικοί 6 με 7 μποφόρ, ενώ αργά το βράδυ στα βόρεια θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από το βράδυ και από τα βόρεια όπου τη νύχτα θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής θα υπάρχουν στην Αττική. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 15 βαθμών Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς κελσίου. Από το βράδυ θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς θα κινηθεί ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη οπου τα χιόνια θα φτάσουν όχι μόνο στην Αττική και την Αθήνα, αλλά και στα νησιά, ακόμη και στη Κρήτη. Το κρύο θα είναι τσουχτερό καθώς εκτιμάται ότι σε σχέση με την Κυριακή ο υδράργυρος θα υποχωρήσει πάνω από 12 βαθμούς Κελσίου. Δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας ενώ σοβαρά προβλήματα αναμένονται στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

 Βόρεια Ελλάδα

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βόρεια Ελλάδα, με χιόνια στα ορεινά, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς – Φλώρινας και Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο δρόμο Άρνισσας – χιονοδρομικού κέντρου Βόρρα Πέλλας (από το 9ο μέχρι το 25ο χιλιόμετρο).

Στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας χιονίζει από το πρωί και η θερμοκρασία κυμαίνεται στο μηδέν, ενώ αυξημένη είναι από χθες η κίνηση στα χιονοδρομικά κέντρα, καθώς οι πίστες άρχισαν να καλύπτονται και πάλι χιόνι.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί βαριά συννεφιά, βρέχει, στις γύρω περιοχές πέφτει κατά διαστήματα και χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης δεν ξεπέρασε τους 7 βαθμούς από το πρωι. Στη Φλώρινα, η θερμοκρασία έπεσε στους 2 βαθμούς, 3 στην Κοζάνη και 5 στην Κατερίνη.

Στο μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκονται από το πρωι οι αστυνομικές και οι τοπικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να πυκνώσουν τις επόμενες ώρες και γενικότερα ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου