Friday, 19 April, 2024

Στην Αθήνα, το Μαραθώνα και την Αρχαία Ολυμπία οι 2οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αθλητικής Παιδείας

Στην Αθήνα, το Μαραθώνα και την Αρχαία Ολυμπία οι 2οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αθλητικής Παιδείας 

H Διεθνής Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (International School Sport Federation–I.S.F.), ο Δήμος Αθηναίων, ο Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α., το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, διοργανώνουν από 2 έως 7 Μαΐου 2015 στην Αθήνα, το Μαραθώνα και την Αρχαία Ολυμπία τους «2ους Παγκόσμιους Αγώνες Αθλητικής Παιδείας». Συνδιοργανωτές των Αγώνων είναι ο Δήμος Μαραθώνα, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η επίσημη Τελετή Έναρξης θα λάβει χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη), τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015, στις 20.00.

Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος αποστολές από την Αγγλία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Κίνα, την Κύπρο, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Ελλάδα και των Special Olympics Hellas.

Η Αθλητική και Πολιτιστική αυτή διοργάνωση απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου από όλες τις χώρες του κόσμου και υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το κεντρικό σύνθημα της ISF «Παιδεία μέσω του Αθλητισμού». Κατά τη διάρκεια των Αγώνων Αθλητικής Παιδείας αναδεικνύονται η ιστορία και οι αξίες του αθλητισμού και παρέχεται η ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν και να συμμετάσχουν σε ενταξιακά αθλητικά δρώμενα σε παγκοσμίου φήμης αθλητικές εγκαταστάσεις (Παναθηναϊκό Στάδιο, Αρχαίο Στάδιο στην Ολυμπία, Αφετηρία της Κλασσικής Διαδρομής του Μαραθωνίου Δρόμου κα.)

Η διοργάνωση αποτελεί ισχυρή ποιοτική παρέμβαση στο Αθλητικό κίνημα δίνοντας νέο περιεχόμενο στην αναλλοίωτη αξία του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»,προσφέροντας παράλληλα ισότιμη συμμετοχή στους μαθητές και τις μαθήτριες με αναπηρίες.

Μπορείτε να δείτε το επίσημο βίντεο των αγώνων στον σύνδεσμο στο κανάλι της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στο youtube.

88

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου