Friday, 19 April, 2024

Συνάντηση του Απόστολου Τζιτζικώστα με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βόρεια Ελλάδα

Συνάντηση του Απόστολου Τζιτζικώστα με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βόρεια Ελλάδα 

 Συνάντηση με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τους επικεφαλής της ΕΛΑΣ τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην εκτέλεση του κρίσιμου έργου τους σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Βασίλειος Μωυσίδης, ο βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Θεόδωρος Τυριακίδης, ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Φώτιος Δομζαρίδης, ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Νικόλαος Ζησιμόπουλος, ο Διευθυντής Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Γεώργιος Παντελάκος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Μπουραζάνας, ο Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Βακρινός, ο Διευθυντής Άμεσης Δράσης, Αστυνομικός Διευθυντής Μιλτιάδης Πουρσανίδης και ο Υποδιευθυντής ΔΑΚΑΘ (Αεροδρόμιο «Μακεδονία»), Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ευστράτιος Καρακοντίνος.

Οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ ζήτησαν από τον κ. Τζιτζικώστα τη στήριξή του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση του έργου τους και εξήραν τη αγαστή συνεργασία της ΕΛΑΣ με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «είναι τιμή μου που είχα σήμερα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τη νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αναπτύξει μια εξαιρετική συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την οποία στηρίζει στο πολύ δύσκολο έργο της. Μέλημά μας ήταν και παραμένει, με τα μέσα που διαθέτουμε, να στηρίξουμε το έργο της ΕΛΑΣ, κάτι που αποδείξαμε εμπράκτως, καθώς φροντίσαμε να αξιοποιήσουμε σημαντικά κονδύλια του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της ΕΛΑΣ. Πριν από λίγους μήνες εγκρίναμε την προμήθεια 24 οχημάτων για τις ανάγκες αστυνόμευσης και δημόσιας ασφάλειας στην Κεντρική Μακεδονία, με προϋπολογισμό 607.692 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ. Συνολικά,  έχουμε χρηματοδοτήσει μέχρι σήμερα τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της ΕΛΑΣ με 820.710 ευρώ και είμαστε αποφασισμένοι, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να συνεχίσουμε την ενίσχυση και στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας, στηρίζουμε το έργο της Αστυνομίας, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές της, να προμηθευτεί με νέα οχήματα και να βελτιωθεί ο εξοπλισμός του προσωπικού. Συνεργαζόμαστε με την ΕΛΑΣ, με μοναδικό μας γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την προστασία των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας».

Οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ έθεσαν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας μια σειρά από επείγοντα ζητήματα, όπως η ανάγκη ανανέωσης του στόλου ειδικά των λεωφορείων της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία, η στενή συνεργασία σε ζητήματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου υλικού στις διευθύνσεις κ.ά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου