Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συνελήφθη για δωροδοκία αρχιφύλακας των φυλακών Γρεβενών

Συνελήφθη για δωροδοκία αρχιφύλακας των φυλακών Γρεβενών

Απαίτησε και έλαβε από κρατούμενο το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση άδειας

 Συνελήφθη χθες (14-04-2015) το βράδυ, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, 34χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος Καταστήματος Κράτησης της Βορείου Ελλάδος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας και της εκβίασης.

Είχε προηγηθεί καταγγελία από κρατούμενο του Καταστήματος Κράτησης, σύμφωνα με την οποία ο σωφρονιστικός υπάλληλος του απαιτούσε το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση 9ήμερης άδειας.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, που έγινε χθες (14-04-2015), σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο κρατούμενος, ο οποίος διανύει άδεια, παρέδωσε στον σωφρονιστικό υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ.

Άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 34χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό (5.000) ευρώ, κινητό τηλέφωνο και (385) ευρώ.

Επιπλέον, εξετάζεται η συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις, ενώ παράλληλα διερευνώνται καταγγελίες σε βάρος του, για εισαγωγή στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης, απαγορευμένων ειδών έναντι αμοιβής.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και στο τηλέφωνο 2310-531884 της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου