Saturday, 20 April, 2024

Σφακιανάκης: Ο ‘θεατής’ είναι εν δυνάμει ‘βιαστής’

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ
Σφακιανάκης: Ο ‘θεατής’ είναι εν δυνάμει ‘βιαστής’

«Το μοναδικό ‘τείχος’, το ‘φάρμακο’, το ‘γιατρικό’, προστασίας των παιδιών μας απέναντι στους αρρωστημένους παιδόφιλους είναι οι γονείς να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους. Να συζητούν μαζί τους και να κάνουν πράγματα μαζί. Μόνο τότε το παιδί θα μιλήσει για απειλές που το προσεγγίζουν. Η αποξένωση της σημερινής εποχής φέρνει τον παιδεραστή στην πόρτα μας!» δηλώνει χαρακτηριστικά ο διοικητής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανόλης Σφακιανάκης, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων των σοβαρών υποθέσεων παιδεραστίας, που αποκάλυψε ο «Ε.Τ», σχετικά με τον 24χρονο παιδόφιλο σπουδαστή ΤΕΙ Πληροφορικής και τον 55χρονο… free lancer τραπεζικό υπάλληλο.

«Το 93% των παιδόφιλων που βλέπει υλικό παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, έχει κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικο στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε. Ο ‘θεατής’ είναι εν δυνάμει ‘βιαστής’» συμπληρώνει ο κ. Σφακιανάκης.

Γειτονόπουλο και συγγενής

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του 24χρονου σπουδαστή στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έφθασε σε σημείο να προβεί σε δικές του «παραγωγές» φρίκης, αηδίας, αποπλάνησης, ασέλγειας πιθανόν και βιασμού δύο ανήλικων παιδιών 10 και 4 χρόνων. Τα δύο ανατριχιαστικά βίντεο χρονικής διάρκειας 4,5 λεπτά το καθένα, ήταν ανάμεσα στα χιλιάδες, που είχε διαμοιράσει στους διαδικτυακούς κύκλους των παιδοφίλων.

Για 1,5 χρόνο, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της επιχείρησης «HYDRA» αναζητούσαν τον ακριβή τόπο διαμονής του, καθώς ο νεαρός κατάφερνενα κρύβει τα ηλεκτρονικά του ίχνη και τις περισσότερες φορές να «κλέβει» ελεύθερα wifi προκειμένου να προβαίνει στις αρρωστημένες ανταλλαγές (peer to peer) υλικού παιδικής πορνογραφίας. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης είχαν εντοπιστεί τα ηλεκτρονικά ίχνη 78 χρηστών σε 32 χώρες του κόσμου, ενώ στη χώρα μας σχηματίστηκαν τρεις αυτοτελείς δικογραφίες και συνελήφθησαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Το ένα παιδί γειτονόπουλο, το άλλο από τον συγγενικό του κύκλο, με τις αηδιαστικές καταγραφές να έχουν γίνει πριν από δύο χρόνια, η πρώτη με κάμερα στο «στούντιο» του σπουδαστή και η δεύτερη με κινητό τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν βρει τους γονείς και των δύο παιδιών, ωστόσο στη δεύτερη περίπτωση του 4χρονου απομένει το «καθάρισμα» του θολού βίντεο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του.

«Κλειδωμένη» αηδία

Στις 28-11-2013 εντοπίστηκε το προφίλ αγνώστου ατόμου, μέσω του οποίου διακινείτο σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Τελικά εντοπίστηκε ο 24χρονος στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης. Ήταν ο διαχειριστής λογαριασμού σε πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων (peer to peer) του διαδικτύου και κατείχε φάκελο με κωδικό πρόσβασης, ο οποίος ήταν πρόσφορος για διαμοιρασμό. Στο φάκελο αυτό εμπεριέχονταν άλλοι 11 υποφάκελοι με χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) οι ονομασίες των οποίων παρέπεμπαν σε πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο 24χρονος συνελήφθη στις 02-02-2015, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και αποπλάνηση παιδιών.Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) με πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ηλικίας περίπου 4 έως 15 ετών. Παράλληλα εντοπίστηκαν και οι 11 φάκελοι, τους οποίους είχε κλειδωμένους, η ονομασία των οποίων ήταν όμοια με αυτούς που είχαν εντοπιστεί διαδικτυακά.

Μέσα σε αυτούς εντοπίστηκαν τα δύο βίντεο χρονικής διάρκεια 4,5 λεπτών το καθένα, δικής του «παραγωγής», με τα δύο ανήλικα 10 και 4 χρόνων.

thetoc.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου