Thursday, 28 March, 2024

Τραγικό φινάλε: Αυτοκτονία ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Τί έδειξε η νεκροψία

Τραγικό φινάλε: Αυτοκτονία ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Τί έδειξε η νεκροψία

Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Η νεκροψία έδειξε ότι ο 20χρονος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Ιανουαρίου και πως πέθανε από αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο.
Η σορός του άτυχου φοιτητή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων βρέθηκε λίγα μόλις μέτρα από τη Σχολή. Το πτώμα του παιδιού σε προχωρημένη αποσύνθεση και δίπλα του ένα μαχαίρι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη σορό του άτυχου 20χρονου, βρέθηκε ένα σημάδι που παραπέμπει σε τομή με μαχαίρι εσωτερικά στο δεξιό καρπό.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων Γιακουμάκης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ήταν αριστερόχειρας.

 Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το πτώμα του φοιτητή ήταν σε προχωρημένη σήψη και ήταν αδύνατο να αναγνωριστεί, παρά μόνο από τα ρούχα. Επίσης υπάρχουν ίχνη από δαγκωματιές άγριων ζώων, πιθανών σκυλιών, υπάρχουν βαθιά σημάδια στα χέρια του κυρίως στον δεξιό καρπό, που προφανώς είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του απελπισμένου παιδιού να κόψει τις φλέβες του. Το μαχαίρι βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του Β. Γιακουμάκη στα αριστερά του, ενώ ήταν με τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισής του πριν από περίπου 38 ημέρες.

Οι αρχές έχουν πάρει αποτυπώματα από το μαχαίρι ενώ εξετάζουν και συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων που λένε ότι ο Βαγγέλης τους χτύπησε την πόρτα και τους ζήτησε βοήθεια αλλά φοβήθηκαν και δεν άνοιξαν.

Επίσης, σύμφωνα με ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στους γονείς του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο έχει σταλεί και φωτογραφία με το μαχαίρι που βρέθηκε κοντά στη σορό του για να απαντήσουν στο αν είναι δικό του ή όχι. Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν πάρει αποτυπώματα από το μαχαίρι, αλλά και γενετικό υλικό, για να γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες.

Με αφορμή το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, δεσμεύτηκε πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Κατά τα λεγόμενα του υπουργού, ο 20χρονος φοιτητής αποτελεί το πρώτο καταγεγραμμένο με θάνατο θύμα του σχολικού εκφοβισμού.«Η εμπέδωση της δημοκρατικής παιδείας παντού είναι ειδική ευθύνη και αναγνωρίζουμε πλήρως το… βάρος της», προσέθεσε.

Το βάρος πέφτει πλέον στο πώς φτάσαμε στο θάνατο του σπουδαστή της Γαλακτομικής Σχολής και πώς τελικά τα περιστατικά βίας σε βάρος του έχουν σχέση.

Ο εισαγγελέας ήδη έδωσε εντολή ο φάκελος της υπόθεσης Γιακουμάκη, όχι απλά να παραμείνει ανοιχτός αλλά να ξεκινήσει η έρευνα από μηδενική βάση, να επανεκτιμηθούν οι μόλις τέσσερις καταθέσεις και να επεκταθεί ο κύκλος των προσώπων που ερευνώνται για πιθανή σχέση με την υπόθεση, καθώς όπως είναι γνωστό ο Βαγγέλης Γιακουμάκης επί ενάμιση χρόνο ήταν θύμα άγριου bullying από συμφοιτητές του, επίσης καταγόμενους από την Κρήτη. Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα όσα είχε περάσει ο νεαρός εντός της σχολής σοκάρουν.

Οι αστυνομικοί ζητούν πλέον από όσους γνωρίζουν έστω και το παραμικρό που θα τους οδηγήσει στα ίχνη είτε εκείνων που σκότωσαν είτε οδήγησαν τον 20χρονο στην αυτοκτονία να μιλήσουν και να βοηθήσουν στην έρευνα.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής απαγόρευσε στους σπουδαστές να βγουν από τις εγκαταστάσεις και εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει το συμβούλιο των καθηγητών.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο 20ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Το χρονικό

 Πάγωσε όλη η Ελλάδα από το άκουσμα της είδησης ότι βρέθηκε νεκρός λίγο μετά τις 8 το πρωί της Κυριακής, σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη σχολή του.

Τη σορό εντόπισε κάτοικος της περιοχής και ειδοποίησε την Αστυνομία, από την οποία κλήθηκε ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που αναγνώρισε τον ανιψιό του. Οπως είπε ο ιδιωτικός ερευνητής που είχε βάλει η οικογένεια να ερευνήσει την υπόθεση μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τα πρώτα ευρήματα χωρίς να επιβεβαιώνονται βέβαια, δείχνουν ότι η σορός του παιδιού βρισκόταν εκεί επί πολλές ημέρες.

Ο 20χρονος από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου. Το σημείο που βρέθηκε η σορός του απέχει μόλις 800 μέτρα από τη Σχολή και σε απόσταση 100 μέτρων από τον οικισμό της Ανατολής. «Έχουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές» δήλωσε συγκλονισμένος ο Γιώργος Βιβιαδάκης, θείος του Βαγγέλη, ο οποίος κλήθηκε από την αστυνομία να αναγνωρίσει τον ανιψιό του.

Όπως είπε, η οικογένεια πίστευε πως το παιδί μπορεί να είναι στη ζωή, καθώς «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Σύμφωνα με δηλώσεις ενός πρώτου ξαδέρφου του 20χρονου φοιτητή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Περιμένουμε από τις αστυνομικές και ανακριτικές αρχές να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο» ενώ σε ερώτηση για όλα αυτά που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το ενδεχόμενο η οικογένεια Γιακουμάκη να είχε τα όποια προηγούμενα με κάποια άλλη οικογένεια, στην Κρήτη, συγγενείς και στενοί φίλοι, δήλωσαν πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και όλα έχουν ξεκαθαριστεί τόσο με δηλώσεις από πλευράς των γονέων του Βαγγέλη όσο και από την κοινωνική μαρτυρία για τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Στόχος επιθέσεων

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται το πόρισμα από την έρευνα που έγινε στη σχολή του Βαγγέλη και επιβεβαιώνει ότι ο 20χρονος γινόταν συνεχώς στόχος επιθέσεων από κρητικούς συμφοιτητές του. “Εκτιμώ ότι πράγματι η κατάσταση δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στο παιδί”, δηλώνει ο Νομικός Σύμβουλος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα”.

Τις επόμενες ημέρες, μετά και την απομάκρυνση του διευθυντή της σχολής, αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο των καθηγητών με θέμα την επιβολή κυρώσεων στους σπουδαστές που εμπλέκονται στις επιθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες σε χωριό της Μεσαράς είχε προσαχθεί άνδρας που φέρεται να έχει άμεση σχέση στην εξαφάνιση του Βαγγέλη.

Πριν λίγες μέρες η αστυνομία είχε καλέσει ζευγάρι από την Μεσαρά για ανάκριση επειδή είχαν επισκεφτεί την Γαλακτοκομική Σχολή.

Η Ελληνική Αστυνομία θεωρεί σίγουρο ότι ο άτυχος Βαγγέλης περνούσε μια κόλαση από συμφοιτητές του οι οποίοι τον ενοχλούσαν συστηματικά σε σημείο… βασανισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον έκλειναν μέσα σε ντουλάπα και του πετούσαν λεφτά για να τραγουδήσει ενώ το παιδί έκανε μπάνιο στις 3 τα ξημερώματα για να μην του κλείνουν το ζεστό νερό!

imerisia.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου