Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Άγγελος» στις στάχτες ομογενής πυροσβέστης. «Θα αντέξω! Θα τα καταφέρουμε»!

Οι πυρκαγιές στην Αττική βρήκαν στη Νέα Ερυθραία τον Απόστολο Γερόλυμπο, που ζει μόνιμα με την οικογένειά του στο Λονδίνο

όπου εργάζεται ως πυροσβέστης, καθώς είχαν έρθει για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα.
Η άδειά του έληξε την Παρασκευή και έπρεπε να επιστρέψει στην υπηρεσία του, όμως επικοινώνησε άμεσα με τη διοίκηση της πυροσβεστικής του Λονδίνου και ζήτησε να συμμετάσχει ως εθελοντής στην αντιμετώπιση της φωτιάς!
Βλέποντας τις εικόνες της εθνικής καταστροφής στην Αττική, η υπηρεσία τού έδωσε νέα ειδική άδεια να παραμείνει στη χώρα για «να συμμετάσχει σε δραστηριότητες πολιτικής προστασίας και άμυνας, που είναι απαραίτητες ως αποτέλεσμα μεγάλου ατυχήματος ή εθνικής καταστροφής», όπως αναφέρεται στο ειδικό υπηρεσιακό έγγραφο. Και ο Απόστολος Γερόλυμπος δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί δεύτερη φορά… Φόρεσε τη στολή του εθελοντή δασοπυροσβέστη και ρίχτηκε στη μάχη μαζί με τα στελέχη της Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Κηφισιάς.
«Πέμπτη ημέρα συνεχούς βάρδιας και επέμβασης σε εστίες φωτιάς στην Αττική. Σήμερα μεταβήκαμε με την ομάδα εθελοντών, την ΟΕΔΔ, σε εστία στον Αγιο Στέφανο. Αντέχω, πρέπει να αντέξω, γιατί η κατάσταση είναι πολύ απαιτητική. Ο κάθε συνάδελφος εμψυχώνει τον άλλον και όλοι παίρνουμε δύναμη από την αγάπη του κόσμου. Πρέπει να αντέξω! Ευχαριστώ τους εργοδότες μου στο Λονδίνο που μου επέτρεψαν να παραμείνω να βοηθήσω εδώ, στην πατρίδα, που με έχει τούτη την ώρα ανάγκη. Η άδειά μου έληγε την Παρασκευή και εκείνοι την παρέτειναν άλλες δέκα ημέρες, με αιτιολογία συμμετοχής σε αστικό συμβάν εν καιρώ ειρήνης μεγάλου μεγέθους και εθνικής καταστροφής. Για όλους εσάς ευχαριστώ. Και θα αντέξω και θα τα καταφέρουμε! Ραντεβού στο Λονδίνο, φίλοι μου» δήλωσε ο Απόστολος Γερόλυμπος στην «Espresso».
Από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης, μαζί με τις ελληνικές δυνάμεις επιχειρούν 83 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη από τη Γαλλία, 40 πυροσβέστες από την Κύπρο και δύο αεροσκάφη, 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα από τη Ρουμανία, 100 πυροσβέστες από τη Λιθουανία, 15 πυροσβέστες από το Ισραήλ, ενώ εναέρια μέσα έχουν στείλει Σουηδία, Κροατία, Ελβετία και Αίγυπτος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου