Saturday, 20 April, 2024

Άλλο ένα σπίτι λαϊκής οικογένειας βγαίνει σε πλειστηριασμό

Κάτω τα ξερά σας από τα σπίτια του λαού

Άλλο ένα σπίτι λαϊκής οικογένειας βγαίνει σε πλειστηριασμό, άλλη μια οικογένεια με ανήλικο παιδί κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο, επειδή «έτσι λέει ο νόμος».

Πιο συγκεκριμένα η εταιρία Do Value προχωράει σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επειδή ο συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενος είχε πάρει δάνειο 190.000 ευρώ, το οποίο εξυπηρετούσε κανονικά μέχρι το 2010, που λόγω της κρίσης άρχισε να μπαίνει στη δίνη της οικονομικής δυσχέρειας. Σήμερα έφτασε να οφείλει με τα πανωτόκια, 600.000 ευρώ. Η συναδέλφισσα γυναίκα του είναι εμποροϋπάλληλος σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ που εργάζεται 4ωρη και έχουν ένα ανήλικο παιδί, μαθητή γυμνασίου

Είναι απαράδεκτο το έτος 2022 να υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει στέγη, δεν έχει τροφή, δεν έχει θέρμανση. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η ακρίβεια έχει τσακίσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, που ο μισθός και η σύνταξη δεν φτάνουν ούτε μέχρι τις 15 του μήνα! Δεν θα αποδεχτούμε την άθλια ζωή που θέλουν οι κυβερνήσεις και οι τραπεζίτες να μας επιβάλουν.

Κανένας μόνος, όπλο μας η αλληλεγγύη. Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί σε  κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη, στις 9.30 το πρωί στα γραφεία του Συμβολαιογραφείου που θα διενεργήσει τον πλειστηριασμό, στην οδό Βενιζέλου 43, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Καλούμε τους εργαζόμενους στο εμπόριο σε μαζική συμμετοχή, να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξη στη συναδέλφισσα μας, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να μείνει άστεγος κανένας εργαζόμενος! Μόνο η οργανωμένη μαζική δράση μέσα από τα σωματεία μας μπορεί να βάλει φρένο στα κοράκια, όπως έγινε στην Τούμπα, στις Συκιές, σε όλη την Ελλάδα!

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου