Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Άνοιγμα σχολείων με μάσκες, αντισηπτικά και… κουβέρτες

Με μάσκες, αντισηπτικά και… κουβέρτες ανοίγουν σήμερα τα σχολεία για τους μικρούς μαθητές.
Συγκεκριμένα, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας ζήτησε από τους γονείς να εφοδιάσουν τους μαθητές και με κουβέρτες, εκτός από το παγουρίνο τους, το δεκατιανό τους και όλα τα απαραίτητα για την προστασία έναντι του κορωνοϊού (μάσκες, αντισηπτικό κλπ.), όπως συνέβη και με άλλα σχολεία, ιδιαίτερα στις περιοχές της Β. Ελλάδας, που το κρύο άρχισε να γίνεται αισθητό.
Η διεύθυνση του σχολείου στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τον τρόπο λειτουργίας ενημερώνει τους γονείς ότι τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους και μια μικρή κουβερτούλα, επειδή οι χώροι των αιθουσών θα αερίζονται διαρκώς.
«Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο» αναφέρεται συγκεκριμένα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Με την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου σας ενημερώνουμε για τους παρακάτω κανόνες που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου μας. Οι κανόνες είναι υποχρεωτικοί και εφαρμόζονται χωρίς εξαιρέσεις από όλους μας.
Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε θέμα, απορία και συνεργασία, με γνώμονα πάντα το όφελος των παιδιών μας.
Ευχόμαστε Καλή Ασφαλή και Δημιουργική Νέα Χρονιά!
Χαλάστρα, 8-1-2021
Η Διευθύντρια και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό
Προσέλευση μαθητών: 8.00-8.15 πμ
Οι διδακτικές ώρες και τα διαλείμματα παραμένουν ως έχουν.
Αποχώρηση μαθητών:
*Α’ και Β’ τάξη: 13:00
*Γ’ και Δ’ τάξεις: 13:10
*Ε’ και ΣΤ’ τάξεις: 13:15
Το ολοήμερο πρόγραμμα αρχίζει στις 13:15 με τη σίτιση των παιδιών. Η πρώτη δυνατή αποχώρηση είναι στις 15:00. Η λήξη του προγράμματος είναι στις 16:00. Προβλέπεται μια (1) ώρα ειδικότητα καθημερινά και μία (1) ώρα Μελέτη-Προετοιμασία.
Οι μαθητές/τριες μπαίνουν στον χώρο του σχολείου φορώντας μάσκα υποχρεωτικά.
Οι γονείς αποχωρούν αμέσως μετά την είσοδο του παιδιού στο σχολείο για την αποφυγή συνωστισμού.
Δε γίνεται συγκέντρωση των μαθητών/τριών στο προαύλιο. Τα παιδιά θα πηγαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους, όπου θα τα περιμένει ο/η υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός.
Η προσέλευση στο σχολείο με ποδήλατο δεν επιτρέπεται, καθώς ο χώρος στάθμευσης πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τα διαλείμματα.

Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

* Το παγουρίνο τους ή μπουκάλι με νερό .

* Το δεκατιανό τους.

* Είδη ατομικής προστασίας (χαρτομάντιλα, αντισηπτικό και αντισηπτικά μαντηλάκια).

* Ένα σακουλάκι με δύο (2) επιπλέον καθαρές μάσκες.

* Ένα σακουλάκι όπου θα αποθηκεύουν την χρησιμοποιημένη μάσκα τους.

* Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο.

Παρακαλούμε να μην προσέρχεστε κατά τα διαλείμματα στα κάγκελα. Φροντίστε τα παιδιά να έχουν το δεκατιανό τους από το πρωί στην τσάντα τους. Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή και ο δανεισμός οποιουδήποτε αντικειμένου (στυλό, τετράδια, ρούχα, φαγητό, νερό ή ό,τι άλλο), μεταξύ των μαθητών/τριών.

Ο κάθε μαθητής/τρια θα κάνει χρήση αποκλειστικά και μόνο των δικών του ειδών γραφικής ύλης (μολύβια, τετράδια κλπ), καθώς και μάσκας. Παρακαλούμε να ελέγχετε τις τσάντες των παιδιών, ώστε να μην ξεχνούν απαραίτητα πράγματα, τα οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να διαθέσουμε (π.χ. τετράδια, βιβλία κτλ.). Το προαύλιο είναι οριοθετημένο κατά τρόπο, ώστε κάθε τάξη να έχει τον χώρο όπου θα κάνει διάλειμμα. Οι μαθητές/τριες θα παραμένουν στον συγκεκριμένο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του διαλείμματος.
Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να προσπαθούν να τηρούν την απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και να υπακούουν στις συστάσεις του εφημερεύοντος εκπαιδευτικού.
Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές/τριες φορούν τη μάσκα τους.
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές/τριες μπορούν να μην φορούν τη μάσκα τους.
Δεν επιτρέπεται στα παιδιά να φέρνουν μαζί τους μπάλες, παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα πέρα από τα απαραίτητα για το μάθημα.
Επίσης, δεν επιτρέπονται τα κεράσματα στην τάξη ή/και σε οποιοδήποτε χώρο του σχολείου, ακόμα και σε ατομικές συσκευασίες, για γιορτές, γενέθλια κτλ.
Εργασίες για το σπίτι σε φωτοτυπίες, προς το παρόν, δε θα δίνονται. Θα ενημερωθείτε από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς για τη διαδικασία ανάθεσης εργασιών.
Στην απευκταία περίπτωση που μαθητής/τρια εμφανίσει συμπτώματα του covid- 19 ή άλλης ασθένειας τηρείται το απαιτούμενο πρωτόκολλο και ο/η ασθενής μεταφέρεται, σε αίθουσα κενή, καλά αεριζόμενη ως την άφιξη του γονέα. Αν κάποιο παιδί παρουσιάσει συμπτώματα covid-19, ή οποιασδήποτε άλλης ασθένειας, θα πρέπει να ελέγχεται ιατρικά το συντομότερο δυνατό.
Παιδιά με συμπτώματα ίωσης από το προηγούμενο βράδυ ή το πρωί παραμένουν στο σπίτι και ζητείται πάντα ιατρική βοήθεια για όσο διάστημα μαίνεται η πανδημία. Σε κάθε περίπτωση ενημερώνετε το σχολείο.
Οι γονείς/κηδεμόνες-συνοδοί υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά την προσέλευση το πρωί και κατά την αποχώρηση των παιδιών το μεσημέρι.
Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου η είσοδος τρίτου προσώπου στο σχολικό χώρο δεν επιτρέπεται. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μετά από σχετική άδεια της Διευθύντριας και μόνο με χρήση προστατευτικής μάσκας.
Όσα παιδιά καθυστερούν το πρωί για οποιοδήποτε λόγο (ασθένεια, καιρικές συνθήκες κ.τ.λ.) θα μπορούν να εισέρχονται στο σχολείο στο 1ο διάλειμμα.
Η ευθύνη, για όσα παιδιά έρχονται καθυστερημένα στο σχολείο και ασυνόδευτα, είναι των γονέων– κηδεμόνων τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που μετά το σχόλασμα φεύγουν ασυνόδευτα.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (π.χ σεισμός) όλοι μας (παιδιά, εκπαιδευτικοί) θα πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τους κανόνες στους οποίους εκπαιδευόμαστε. Θα παραλαμβάνετε τα παιδιά σας από τον χώρο που έχει οριστεί στο Σχέδιο Ετοιμότητας Σεισμού του Σχολείου (κέντρο αυλής-μπροστά από τις μπασκέτες), χωρίς να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.
Παρακαλούμε να ελέγχετε την τσάντα των παιδιών για ανακοινώσεις καθώς και το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και να επισκέπτεστε, για τον ίδιο λόγο, τακτικά το ιστολόγιο του σχολείου».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου