Saturday, 20 April, 2024

“Άνοιξαν” οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη. Έντονη βροχόπτωση, πλημμύρισαν δρόμοι

Ραγδαία άλλαξε το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη που μέσα σε λίγα λεπτά από καλοκαιρινό… μετατράπηκε σε φθινοπωρινό.

Η σφοδρή νεροποντή που έπληξε την πόλη, μετέτρεψε για ακόμη μία φορά τους δρόμους σε ποτάμια.

Μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ένας κάδος παρασύρθηκε από την ορμή της βροχής με έναν ταξιτζή να βγαίνει από το όχημά του και να σταματά την πορεία του κάδου, προκειμένου να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων

Παρότι το καιρικό φαινόμενο δεν διήρκησε για αρκετή ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να παρέμβει σε συνολικά 12 περιπτώσεις, κυρίως σε περιοχές ανατολικά του δήμου Θεσσαλονίκης, για κοπές δέντρων και απαντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια κτίσματα.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

Προβλήματα και στην κυκλοφορία προκάλεσε για άλλη μία φορά η έντονη βροχόπτωση. Σε περιοχές της ανατολικής πλευρά της πόλης, τα προβλήματα είναι εντονότερα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια κοντά στο γήπεδο του Άρη, στη Χαριλάου, ενώ πλημμυρισμένο είναι και ένα κομμάτι της οδού Παπαναστασίου. Παρόμοια είναι η εικόνα και σε δρόμους στην περιοχή της Θέρμης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει ήδη από εχθές για την επιδείνωση του καιρού.

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση:

Για σήμερα Παρασκευή (08-07-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Το Σάββατο (09-07-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν κατά τόπους όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία το Σάββατο (09-07-2022) θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξης των 4 με 6 βαθμών Κελσίου και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου