Thursday, 28 March, 2024

«Άξιος» φώναξαν και χειροκρότησαν δυνατά, στο τελευταίο αντίο για τον Γιώργο Τράγκα

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε η κηδεία του Γιώργου Τράγκα, το πρωί της Πέμπτης στο ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά.
Συγγενείς, φίλοι και συνάδερφοι βρέθηκαν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στον τολμηρό και πάντα μάχιμο Γιώργο Τράγκα, ο οποίος άφησε το στίγμα του στην δημοσιογραφία και έγραψε την δική του ιστορία στο ραδιόφωνο.
Τραγική φιγούρα η σύζυγος του Μαρία Καρρά η οποία συντετριμμένη και υποβασταζόμενη δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι αποχαιρετά για πάντα το άνθρωπο της, το στήριγμά της. Μάλιστα τη στιγμή που το φέρετρο με τη σορό του αγαπημένου της βγήκε από την εκκλησία, ο κόσμος χειροκρότησε δυνατά και φώναξε «άξιος». Εκείνη τη στιγμή, η Μαρία Καρρά ξέσπασε ακόμα μια φορά σε κλάματα, ενώ συγγενείς της, την κρατούσαν από το χέρι, καθώς η ίδια ήταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη.
Συντετριμμένοι ήταν και οι δύο γιοι του Γιώργου Τράγκα, Φρέντυ και Γιάννης, ενώ το παρών έδωσαν στην κηδεία και οι δύο πρώτες σύζυγοι του δημοσιογράφου.
Στην κηδεία του Γιώργου Τράγκα βρέθηκε μεταξύ άλλων ο Κώστας Χαρδαβέλλας: «Με τον Γιώργο Τράγκα ξεκινήσαμε μαζί πριν από 50 χρόνια, πίσω από το σκληρό του πρόσωπο κρυβόταν ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος, μία τρυφερή ψυχή. Τον έχω δει να κλαίει και να παρατάει το ρεπορτάζ για να βοηθήσει ένα παιδί. Έφυγε άδικα ο Γιώργος» δήλωσε.
«Κυριάρχησε για 40 χρόνια σε ό,τι έκανε. Από τον γραπτό λόγο μέχρι το ραδιόφωνο, κυρίως, αλλά και την τηλεόραση. Οι παρεμβάσεις του ήταν τόσο αποτελεσματικές, για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί έπιανε τον «σφυγμό» των ανθρώπων και της κοινωνίας, μέχρι το τέλος. Αυτό πρέπει να θυμόμαστε και να καταλαβαίνουμε τι είναι η πραγματική δημοσιογραφία» σημείωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Ο συνεργάτης του, Σπύρος Νάννος ανέφερε ότι έχασε τον δεύτερο πατέρα του: «Σήμερα έχει πεθάνει ένα μεγάλο κομμάτι μέσα. Είμαι 27 χρόνια μαζί του, από το 1994 στη σχολή και δεν έφυγα δίπλα του από ποτέ. Ήταν πολύ ξαφνικό για εμάς. Έχω περάσει τα καλύτερά μου χρόνια. Πέθανε ο δεύτερός μου πατέρας» δήλωσε.
Ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο τελευταίο αντίο είναι και ο Γρηγόρης Πετράκος.
«Ο Γιώργος Τράγκας πολέμησε με θάρρος και μαχητικότητα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος.
Η επιθυμία της οικογένειας
Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή της η οικογένεια είχε ζητήσει σε όποιον το επιθυμεί, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου» ή στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.:
«H εξόδιος ακολουθία του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα και επικεφαλής του ΚΕΛΑΝ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/12 στις 13.00 μ.μ. στην Παναγία Ελευθερώτρια Κηφισιάς. Θα ακολουθήσει η ταφή του στο Δημοτικό κοιμητήριο Κηφισιάς.
Ο Γιώργος Τράγκας έδειχνε μεγάλη ευαισθησία απέναντι στον Άνθρωπο και τα παιδιά ενώ γνωστή στο πανελλήνιο ήταν η αγάπη του για τα ζώα, με τον αγαπημένο του Αστερίξ να τον συντροφεύει σε αμέτρητες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Κατόπιν τούτου η οικογένεια σεβόμενη δική του επιθυμία και για να τιμήσει τη μνήμη του, καλεί, όποιον το επιθυμεί, αντί στεφάνων, να πραγματοποιήσει δωρεά στην “Κιβωτό του Κόσμου” (σ.σ. εκπρόσωπος της Κιβωτού θα βρίσκεται έξω από την Εκκλησία) ή στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ (Καταφύγιο Ζώων Σχιστού.) Η κατάθεση των χρημάτων για το Καταφύγιο Ζώων γίνεται σε λογαριασμό της EUROBANK GR 170 260 258 0000 740 201 2283 84 (θα βρίσκεται εκεί και εκπρόσωπος)».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου