Thursday, 28 March, 2024

Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του φαρμακοποιού – Λιποθύμησε η κόρη του

Ιδιαίτερα φορτισμένο ήταν το κλίμα στη δίκη που ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δολοφονία του 57χρονου φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου

ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια πέρσι τον Σεπτέμβριο 2018 από τον 52χρόνο κατασκευαστή, Π.Ι.
Μάλιστα η κόρη του άτυχου 57χρονου δεν άντεξε στη θέα του κατηγορουμένου και έχασε και τις αισθήσεις της ενώ οι λοιποί συγγενείς άρχισαν να φωνάζουν «Τέρας, δολοφόνε, ψεύτη, κατέστρεψες μια οικογένεια».
Ο γιος του θύματος ήταν ο πρώτος μάρτυρας που εξετάστηκε από το Δικαστήριο. Τη μοιραία ημέρα, Σάββατο, ο πατέρας του έφυγε από το σπίτι για να πάει να του στείλει ένα δέμα καθώς σπούδαζε στην Πάτρα.
«Ο πατέρας μου ήταν άνθρωπος φιλήσυχος, δεν είχε διαφωνήσει με κανέναν. Όταν συνέβη ό, τι συνέβη έπεσα από τα σύννεφα. Η μόνη διαφωνία που είχε ήταν με τον κατηγορούμενο, με τον οποίο βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη. Μετά τη δολοφονία, κατευθείαν το μυαλό μου πήγε εκεί. Θυμήθηκα πόσες φορές ο πατέρας μου είχε γυρίσει στεναχωρημένος από τα δικαστήρια. Ο κατηγορούμενος ζητούσε, συνεχώς αναβολές είχε σκοπό να τον κουράσει και ψυχολογικά και οικονομικά. Θυμάμαι έναν πατέρα που ερχόταν στο σπίτι και δεν μπορούσε να χωνέψει πως ένας άνθρωπος με τον οποίο είχε πιει, είχε κάνει παρέα και είχε σκοπό να του φάει χρήματα» περιέγραψε ο μάρτυρας. Ο γιος του θύματος επισήμανε πως από το 2011 έχουν γίνει 13 δικαστήρια τα οποία έχουν δικαιώσει την οικογένεια του. «Αυτός ο άνθρωπος που βλέπετε έτσι ήταν σε όλα τα δικαστήρια, σκυφτός, χαμηλών τόνων που προσπαθούσε να ξεγελάσει τους δικαστές. Θύμωνε ο πατέρας μου γιατί το έπαιζε στεναχωρημένος και όταν έπαιρνε αναβολή έβγαινε έξω χαμογελαστός και κοίταζε ειρωνικά τον πατέρα μου» περιέγραψε ο νεαρός στο Δικαστήριο. Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο κατηγορούμενος σχεδίασε το έγκλημα με στόχο να μην πληρώσει το χρέος των 300.000 ευρώ. «Σκέφτηκε αν είναι δυνατόν, θα κλέψω αυτά τα χρήματα ακόμα και αν το τίμημα είναι η ζωή ενός ανθρώπου, του πατέρα μου που όχι μόνο τον είχε βοηθήσει άλλα ήταν φίλοι χρόνων» είπε εξηγώντας πως οι οικονομικές διάφορες θύτη και θύματος «είχαν γίνει καρκίνος στην οικογένεια μας».
«Ο φθόνος και η ζήλια τον έκαναν να σκοτώσουν τον πατέρα του» κατέληξε λέγοντας πως από την αρχή είχε σκοπό να σκοτώσει τον πατέρα του.
Ο γιος του θύματος περιέγραψε τι συνέβη αμέσως μετά τη δολοφονία του πατέρα του. Όπως είπε – κάτι που επιβεβαίωσαν και μάρτυρες- ο δράστης έφυγε περπατώντας. Μάλιστα στη συνέχεια πήγε σε μνημόσυνο συγγενικού του προσώπου στου Παπάγου, έχοντας ξεφορτωθεί τα ρούχα και το όπλο του.
Κατά τον μάρτυρα ο 52χρονος κατασκευαστής μετά το έγκλημα συνέχισε τη ζωή του κανονικά αφού τέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα και πριν συλληφθεί εμφανίστηκε σε δικαστήριο που είχαν με τον πατέρα μου για να δείξει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.
Τι κατέθεσε η σύζυγος του θύματος
Στη συνέχεια κατέθεσε η σύζυγος του θύματος όπου και περιέγραψε καρέ-καρέ τι συνέβη το μοιραίο πρωινό. «Άκουσα τα μπαμ δεν κατάλαβα στην αρχή ότι ήταν πυροβολισμοί, βγήκαμε με την κόρη μου στο μπαλκόνι, βλέπω τον άνδρα μου έξω από το αυτοκίνητο μέσα στα αίματα», είπε η σύζυγος. «Μέχρι να κατέβουμε κάτω νόμιζα ότι ήταν ένα φρικτό όνειρο, αλλά δεν μπορούσα να ξυπνήσω», περιέγραψε η άτυχη γυναίκα ενώ αναφερόμενη στο δολοφόνο τόνισε πως έφτασε βάσει σχεδίου.
«Θα σκότωνε εκείνη την ήμερα όποιον ήταν στο αυτοκίνητο. Με το που άνοιξε η γκαραζόπορτα ρίχνει τις δυο τυφλές. Ευτυχώς που δεν πήγε εκείνη την ημέρα και η κόρη μου με τον μπαμπά της όπως συνήθιζε, θα είχα χάσει και το παιδί μου», είπε. «Πέσαμε εντελώς έξω με αυτό τον άνθρωπο, δεν φανταζόμουν τι ήταν ικανός να κάνει», πρόσθεσε η μάρτυρας τονίζοντας πως κάνεις δεν τους ζήτησε ποτέ συγνώμη.
«Εγώ τραβάω το δικό μου γολγοθά με τα παιδιά μου, το τελευταίο που με νοιάζει είναι αυτά τα λεφτά» είπε. Ερωτηθείσα για το χρέος που εκκρεμεί μέχρι σήμερα και πρόσθεσε «για τον άντρα μου που μου στέρησε για τον πατέρα τον παιδιών μου για αυτό είμαι εδώ». Η σύζυγος του θύματος τόνισε πως κίνητρο του δράστη ήταν η εκδίκηση και να μην πληρώσει.
Η κατάθεση της κόρης του
Τέλος, η κόρη του θύματος περιέγραψε και εκείνη με τη σειρά της τι συνέβη την μοιραία ημέρα: «Με φιλάει ο μπαμπάς μου λέει καλό διάβασμα και φεύγει. Μετά από λίγο ακούω κάτι κρότους, ήταν συνεχόμενοι υπήρξε ένα κενό και ξανάρχισαν. Πετάχτηκα από το δωμάτιο, πάω να βγω στο μπαλκόνι και κοιτάω κάτω το δρόμο και ήταν ο μπαμπάς έξω από το αυτοκίνητο, γεμάτος με αίματα και δεν κουνιόταν».
«Ο δολοφόνος είχε πάρει μέχρι και ρούχα για να αλλάξει και στη συνέχεια έφυγε ψύχραιμος» είπε η μάρτυρας εξηγώντας πως ο κατηγορούμενος ήταν το πρώτο πρόσωπο που πέρασε από το μυαλό της ότι θα μπορούσε να έχει σκοτώσει τον πατέρα της. Η δίκη της υπόθεσης συνεχίζεται.
documentonews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου