Thursday, 28 March, 2024

Άφιξη τουριστών ενώ οι Έλληνες δεν μπορούν να μετακινηθούν από δήμο σε δήμο!

Οργή προκαλούν στους Έλληνες πολίτες οι εικόνες από την άφιξη των πρώτων τουριστών στη χώρα μας.

Όχι, φυσικά, για τους ανθρώπους που επισκέπτονται την Ελλάδα, ούτε για το «άνοιγμα» του τουρισμού, που μπορεί να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για την οικονομία. Αλλά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, καθώς, τη στιγμή που «ανοίγει» πιλοτικά ο τουρισμός, οι Έλληνες δεν μπορούν να μετακινηθούν ούτε από δήμο σε δήμο, πόσο μάλλον να πάνε διακοπές.
Δεν είναι δυνατόν να στέλνουμε sms για να πάμε έως τον φούρνο και οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Σέρβοι να έρχονται στη χώρα μας έχοντας απλώς στις αποσκευές τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ Covid. Σε κάποιες περιοχές της χώρας μάλιστα έχουν εμφανιστεί και τροχόσπιτα με ξένες πινακίδες, να κινούνται από νομό σε νομό χωρίς κανένα πρόβλημα.


Καλώς «ανοίγει» ο τουρισμός, αλλά θα πρέπει να συνδυαστεί με την απελευθέρωση των μετακινήσεων και για τους Έλληνες. Ας έχει κάποιος τη δυνατότητα να μετακινείται από νομό σε νομό με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως ισχύει για τους τουρίστες.
Οι Σέρβοι, για παράδειγμα, ενδέχεται να μπορούν να επισκεφτούν την Ελλάδα εντός του Απριλίου, καθώς ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να τους ανοίξει πιλοτικά τα σύνορα πριν από το Πάσχα, δεδομένου ότι στη Σερβία είναι σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί, με ταχείς ρυθμούς.
Η σελίδα GreekAirNews.gr έδωσε την εικόνα…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου