Saturday, 20 April, 2024

Έβρος: Κάτοικοι υψώνουν 30 ελληνικές σημαίες δίπλα από τη δομή μεταναστών

Αντιδρούν για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι του Φυλακίου του Έβρου στην επέκταση της χωρητικότητας της μεταναστευτικής δομής στην περιοχή

δηλώνοντας ξεκάθαρα την θέση τους με την τοποθέτηση 30 στύλων δίπλα από το ΚΥΤ, πάνω στους οποίους θα κυματίζουν ελληνικές σημαίες.

Οι 30 στύλοι αντιστοιχούν στις 30 τοπικές κοινότητες του δήμου Ορεστιάδας (29 των χωριών και μία της Ορεστιάδας), ενώ τις σημαίες τις έστειλαν Έλληνες από την Γερμανία και θα τοποθετηθούν στο αγροτεμάχιο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη νέα δομή που βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της. Τις προηγούμενες ημέρες οι κάτοικοι προχώρησαν στις εργασίες τοποθέτησης των στύλων, οι οποίες έγιναν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από τους φύλακες και την ασφάλεια των εργολάβων, ενώ την Κυριακή θα υψώσουν τις ελληνικές σημαίες.

Όπως είχε γράψει το ThessToday.gr, το οικόπεδο 6 στρεμμάτων το δώρισε ο κάτοικος του Φυλακίου, Κώστας Σωτηρόπουλος, με σκοπό την ανέγερση ενός Ιερού Ναού ο οποίος θα έχει εμβαδόν 60-70 τετραγωνικά και θα είναι αφιερωμένος στην του Θεού Σοφία, ενώ σε μία συμβολική κίνηση, ακόμη και η αρχιτεκτονική του θα παραπέμπει στην εντυπωσιακή «Αγία Σοφία» της Κωνσταντινούπολης.

Γύρω από την εκκλησία θα φυτευτούν δέντρα, και θα τοποθετηθούν παγκάκια ώστε να μπορούν να απολαύσουν τον χώρο οι πολίτες και να έχουν μία ευκαιρία να ξεκουράζονται. Οι 29 πρόεδροι των κοινοτήτων της περιοχής έχουν αποφασίσει να δωρίσουν από έναν μισθό προκειμένου να ανεγερθεί η εκκλησία, αλλά και πολλοί κάτοικοι και φορείς. «Αποφασίσαμε πως πρέπει να γίνει αυτό, γιατί είδαμε πως δεν υπάρχουν ελληνικές σημαίες στο σημείο. Έτσι θα υψώσουμε συνολικά 30, μία για κάθε τοπική κοινότητα ώστε να μην μας κάνουν να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε. Οι βάσεις για τις σημαίες βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το ΚΥΤ Φυλακίου, τις βλέπουν οι μετανάστες, και ταυτόχρονα προχωράει και το έργο της εκκλησίας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα την ελληνικότητα του χώρου και της περιοχής» δήλωσε στο ThessToday.gr o πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου