Thursday, 28 March, 2024

Έβρος: Κυνηγοί καταγγέλλουν ενέδρες από μετανάστες και επιθέσεις με τσεκούρια

Πρόσφυγες και μετανάστες στήνουν ενέδρες, προσπαθώντας να επιτεθούν σε κυνηγούς, δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κυνηγών του Έβρου

Βρέθηκα περικυκλωμένος από 15 άτομα με παλούκια και τσεκούρι, λέει κυνηγός.
Καταγγελίες κυνηγών για ενέδρες προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM 93,6, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κυνηγών του Έβρου, Νίκος Λαμπρίδης, ανέφερε ότι πρόσφυγες και μετανάστες στήνουν μπλόκα σε κυνηγούς, κρατώντας ξύλα και παλούκια και μένουν κρυμμένοι, περιμένοντας να επιτεθούν.
Ο ίδιος συνέστησε σε όσους βρεθούν αντιμέτωποι με ένα τέτοιο περιστατικό να απομακρυνθούν άμεσα, ενώ υπογράμμισε την κρισιμότητα των περιστατικών αυτών και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τέτοιες περιπτώσεις, δεδομένου του ότι οι κυνηγοί κρατούν όπλα και ενδέχεται να βρεθούν σε άμυνα.
Σε ανάλογη καταγγελία προχώρησε και ένας κυνηγός στο Δέλτα του Έβρου, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.
Ο ίδιος εξιστορώντας μία προσωπική του εμπειρία, ανέφερε ότι ενώ είχε βγει βόλτα από την καλύβα του με τα σκυλιά του, βρέθηκε περικυκλωμένος από 15 άτομα που κρατούσαν παλούκια και τσεκούρι.
«Αυτούς τους ανθρώπους τους ξέρουμε τριάντα χρόνια τώρα… Δεν είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έρχονταν παλιά», είπε, προσθέτοντας: «Είναι νεαροί και είναι αγριεμένοι, είναι επιθετικοί. Τα πράγματα είναι σοβαρά και χειροτερεύουν», προειδοποίησε ακόμη, σημειώνοντας ότι σε διάστημα λίγων μόλις ημερών, έχουν αναφερθεί τέσσερα – πέντε ανάλογα περιστατικά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου