Friday, 19 April, 2024

Έγινε κι αυτό: Οι… Ιlluminati στη Θεσσαλονίκη

Έγινε κι αυτό. Μάζωξη στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζουν οι… Illuminati. Οπως αναφέρουν σε δελτίο τύπου, «το Σάββατο 7 Μαίου (με την ευκαιρία και του εορτασμού της 1/5/1776

παγκόσμιας ημέρας ίδρυσης της Αδελφότητας) θα παρευρίσκεται στην Θεσσαλονίκη η Ηγεσία του Τάγματος, για την πραγματοποίηση μιας (γνήσιας) Ιλλουμινατικής τελετής (στην οποία θα παραστούν σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και τον ευρύτερο Βαλκανικό χώρο)».
Σύμφωνα με πληροφορίες επίσημα τουλάχιστον, το τάγμα ιδρύθηκε το 2016 και διατηρεί 10 «κολέγια», όπως λέγονται, (Αθήνα, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη) ενώ υπό την εποπτεία του λειτουργούν και άλλα αντίστοιχα στο εξωτερικό (Κύπρος, Λίβανος, Ουκρανία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία). Τα μέλη του δε ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες, και γίνονται δεκτά με αυστηρές προϋποθέσεις, όρκους εχεμύθειας, και υποχρέωση τήρησης όχι μόνο συγκεκριμένων κανόνων, αλλά και μιας «στάσης ζωής» που να συνάδει με τις αξίες των «Πεφωτισμένων»…
Η βάση της φιλοσοφίας τους, άλλωστε, ανάγεται στην Αρχαία Ελλάδα (για αυτό και οι πρώτοι Ιλλουμινάτι είχαν αρχαιοελληνικά προσωνύμια) και σύμβολό τους κάτι πολύ διαφορετικό από τα τεκτονικά σύμβολα: Η Γλαύκη θεάς Αθηνάς, που συμβολίζει τη σοφία και τη διορατικότητα.
Οπως ανέφερε σε δημοσίευμά του το newsit.gr, ο όρος Illuminati ή αλλιώς “πεφωτισμένοι” έχει συνδεθεί με μύθους και θρύλους. Μια μυστική εταιρεία, τα μέλη της οποίας προσβλέπουν στην επικράτηση των ταγμάτων της ανά την υφήλιο σε οικονομικό, πολιτικό αλλά ακόμα και κοινωνικό επίπεδο. Το ομώνυμο βιβλίο του Ντάουν Μπράουν, το οποίο και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, εκτός από το ότι «έσπασε τα ταμεία» των κινηματογραφικών αιθουσών, τροφοδότησε ακόμα περισσότερα μυστήρια και σενάρια γύρω από τη δράση των “πεφωτισμένων” σε όλο τον κόσμο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου