Thursday, 28 March, 2024

Έκτακτη σύσκεψη στο Υπ. Υγείας για τον έλεγχο διασποράς σε δομές μεταναστών

Έκτακτη σύσκεψη στο Υπ. Υγείας για τον έλεγχο διασποράς σε δομές φιλοξενίας μεταναστών
Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε στο Υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας με στόχο τον συντονισμό των δράσεων επιτήρησης της διασποράς του κορονοϊού στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας έχει συγκαλέσει στις 13:30 ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Προέδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Τάσος Μαντάγαρης. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των δράσεων των δύο Υπουργείων σε θέματα Δημόσιας Υγείας, που αφορούν στους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας.

Στο Κρανίδι από εχθές ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σε μια ολονύκτια κοπιαστική εργασία ιχνηλάτησης όλη τη νύχτα επιδόθηκαν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβουν δείγματα από όλες τις επαφές υψηλού και χαμηλού ρίσκου, των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή. Τα δείγματα που συλλέχθηκαν από το Κρανίδι και την ευρύτερη περιοχή ήταν 177 στο σύνολό τους. «Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: «Κάναμε σκληρή δουλειά με την ιχνηλάτηση όλο το βράδυ. Φεύγουμε με 177 δειγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk».

Να σημειωθεί ότι ο συναγερμός σήμανε στον ΕΟΔΥ μετά την αποκάλυψη 151 κρουσμάτων του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί και η υγειονομική περίθαλψη που αφορά στη δομή και την ευρύτερη περιοχή αλλά και η τροφοδοσία της δομής.
iatropedia

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου