Thursday, 25 April, 2024

Έκτακτο δελτίο: Κακοκαιριά με παγωνιά, βροχές και χιόνια!

Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Πέμπτη η οποία θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά – βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Όπως σημείωσε ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου θα σημειώνονται συνεχόμενες, κι έντονες κατά διαστήματα, βροχοπτώσεις, αλλά και καταιγίδες. Κυρίως θα επηρεαστούν η Ήπειρος, η Κεντρική Θεσσαλία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και κατά τόπους η Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη η κακοκαιρία θα διαρκέσει τουλάχιστον 48 ώρες. Θα ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και θα διαρκέσει ως και το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η πρόβλεψη για σήμερα
Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 00 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα δυτικά.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 η 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από -03 (μείον 3) έως 13 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το βράδυ τοπικά θα αυξηθούν.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 00 έως 17 βαθμούς κελσίου.

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αύριο Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
α) Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:
Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία.
2. Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 τις προαναφερθείσες περιοχές, τη Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησο, την Κεντρική Στερεά, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, την υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη.
3. Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 κατά περιόδους τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.
4. Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 τις πρωινές ώρες τη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.
β) Τους τοπικά θυελλώδεις νοτίους ανέμους 7 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ μέχρι την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου