Friday, 29 March, 2024

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Πωλούσαν την κοκαΐνη 40.000 ευρώ το κιλό – Πώς έγινε η σύλληψη του ζευγαριού

Μια πληροφορία που είχαν από πρόσωπο «το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας

ακόμη και τη ζωή του», αξιοποίησαν οι αστυνομικοί για να περάσουν, τελικά, χειροπέδες στο μοντέλο Έλενα Πολυχρονοπούλου και τον σύντροφό της Δημήτρη Ρεγγινίδη, σύμφωνα με όσα κατέθεσε αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Θυμίζεται πως την Πέμπτη, το μοντέλο που συμμετείχε στο reality Power of Love, συνελήφθη- μαζί με τον σύντορφό της-σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη για διακριμένη διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα 7,827 κιλών κοκαΐνης.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο αστυνομικός, ο ανώνυμος πληροφοριοδότης είπε στην αστυνομία ότι οι δυο κατηγορούμενοι διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης σε νυχτερινά μαγαζιά του κέντρου αλλά και των νοτίων προαστίων της Αθήνας, ενώ έδωσε στην αστυνομία τη διεύθυνση που διαμένει το ζευγάρι.
«Προ πενθημέρου άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και τη ζωή του μας πληροφόρησε ότι ημεδαπός με μικρό όνομα Δημήτρης ηλικίας 30 με 35 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με καστανά μαλλιά και ημεδαπή με μικρό όνομα Ελένη ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά αποθηκεύουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στην νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων της Αττικής» είπε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός.
Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί, συνεχίζοντας: «Η πληροφορία ανέφερε ότι οι ανωτέρω για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν δίκυκλη μοτοσικλέτα. Παράλληλα, η πληροφορία ανέφερε ότι οι ανωτέρω πωλούν την κοκαΐνη έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 € το κιλό ενώ τέλος ότι ο ανωτέρω άνδρας κατά το παρελθόν εργαζόταν σε διάφορα πόστα σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών».
Καταγράφοντας τα παραπάνω στοιχεία, οι αστυνομικοί βρήκαν τα ονόματα του ζευγαριού και ξεκίνησαν να παρακολουθούν το διαμέρισμά του.
«Από την διακριτική επιτήρηση της ανωτέρω οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως νεαρός άνδρας η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτή του Δημήτρη, εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα που διέρχονταν και αφού επιβιβαζόταν στην ανωτέρω μοτοσικλέτα μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας» τόνισε, ακόμα, ο αστυνομικός.
Το μεσημέρι της Πέμπτης οι αστυνομικοί επιχείρησαν, κατόπιν σχετικής εντολής, να ελέγξουν τον Ρεγγινίδη, αλλά όταν τον πλησίασαν και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν εκείνος προέβαλλε σθεναρή αντίσταση. «Στη συμβολή των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Εφέσου στη Νέα Σμύρνη Αττικής ακινητοποιήθηκε ο εν λόγω άνδρας. Κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησής του αυτός άρχισε να απωθεί τους αστυνομικούς της υπηρεσίας μας με τα χέρια και τα πόδια αντιστεκόμενος σθεναρά. Με τη χρήση της νόμιμης αστυνομικής βίας αυτός ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε σχετικές ερωτήσεις που έγιναν μας απάντησε ότι κατέχει εντός της οικίας του ποσότητα κοκαΐνης περίπου 20 γραμμαρίων» ανέφερε η δικογραφία.
Στη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε πως ο κατηγορούμενος είχε στην κατοχή του μία υφασμάτινη βαλίτσα χειρός με επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μικτού βάρους 7,827 κιλών, δύο κινητά τηλέφωνα και το κλειδί του διαμερίσματος. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του συλληφθέντα, όπου πέρασαν χειροπέδες και στην σύντροφό του. «Εντός της οικίας του εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε η νεαρή γυναίκα ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά», αναφέρεται στη δικογραφία.
Σύμφωνα μάλιστα, με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. το μοντέλο φέρεται να απέρριψε άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών εντός του χώρου της τουαλέτας του διαμερίσματος στο Παγκράτι που διέμενε με το σύντροφό της, αντιλαμβανόμενη τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο. Στο διαμέρισμα στο Παγκράτι οι αστυνομικοί εντόπισαν 0,10 γραμμάρια κοκαΐνης σε νάιλον συσκευασία, ποσό 5.050 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.
Τέλος, η δικογραφία αναφέρει πως οι δυο συλληφθέντες, «σε μη προσδιορισθέντα από την προανάκριση χρόνο και από άτομο ή άτομα τα στοιχεία των οποίων αρνήθηκαν να αποκαλύψουν, προμηθεύτηκαν από κοινού και με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, άγνωστες ποσότητες κοκαΐνης, τουλάχιστον όμως της κατασχεθείσες και επιπλέον ποσότητες, από την πώληση των οποίων απεκόμισαν άγνωστα χρηματικά ποσά ή άλλα ανταλλάγματα».
Πηγή: protothema.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου