Thursday, 25 April, 2024

Ένταλμα σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου για δολοφονία από πρόθεση. Κόσμος έξω από το σπίτι της

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, δυνάμει εντάλματος που εκδόθηκε  εναντίον της και αφορά στον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Νωρίτερα εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, δίωξη που αφορά στον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η οποία αφού τη μελέτησε άσκησε τη δίωξη. Στη δικογραφία υπάρχουν αποκαλυπτικές καταθέσεις γιατρών της Τζωρτζίνας, οι οποίοι είπαν πως ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση τη χορήγηση της ουσίας.

Την υπόθεση χειρίζεται ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος. Η δικογραφία για τα δύο άλλα παιδιά θα συγχωνευτεί και θα ακολουθήσει.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης σε προσαγωγή της Πισπιρίγκου, η οποία πλέον έχει οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Μαρτυρίες αναφέρουν πως η μητέρα των τριών παιδιών βγήκε από το σπίτι της κρατώντας πολλούς φακέλους και μπήκε στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Ο εισαγγελέας ζήτησε από τον ανακριτή να εκδώσει ένταλμα σύλληψης της Πισπιρίγκου, καθώς όπως τονίζει, μια γυναίκα που σκότωσε το ίδιο της το παιδί είναι ικανή να κάνει και άλλα εγκλήματα.

Η δίωξη ασκήθηκε καθώς στις τοξικολογικές εξετάσεις βρέθηκε ουσία που δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή. Πρόκειται για την ουσία κεταμίνη, ένα πολύ ισχυρό αναισθητικό που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική. «Μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά» ανέφερε σχετικά ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, μιλώντας στην εκπομπή.

Η κεταμίνη είναι ένα ταχείας δράσης γενικό αναισθητικό, που μπλοκάρει τους υποδοχείς NMDA (N-methyl d-aspartate) και μπορεί να αλληλεπιδρά με τους υποδοχείς σίγμα. Μπορεί να ληφθεί είτε από τη μύτη είτε από το στόμα και κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή ως λευκή σκόνη.  Σε μικρές δόσεις, μπορεί να χορηγηθεί και ως αντικαταθλιπτικό. Κατά πληροφορίες, η κεταμίνη χρησιμοποιείται ως αναισθητικό από κτηνιάτρους στα χειρουργεία ζώων, κυρίως σε γάτες. Πρόκειται για ουσία που δεν μπορεί να βρει κανείς στο φαρμακείο, αλλά σε κτηνιατρικές φαρμακαποθήκες, οι οποίες συνήθως δεν ζητούν συνταγή, για να την χορηγήσουν. Η ουσία κεταμίνη μπορεί επίσης να χορηγηθεί ενδομυϊκά και όχι ενδοφλέβια.

ΜΚΟ στην Πάτρα: Προσοχή, η μητέρα μπορεί να αυτοκτονήσει

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Πάτρα έχει αναφέρει στις αρμόδιες αρχές πως έχει πληροφορίες ότι η μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Πριν από λίγο της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα αφού πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό πως σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας των τριών κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους με ανεξήγητο τρόπο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, δίωξη που αφορά στον θάνατο της πρωτότοκης κόρης του ζευγαριού της Τζωρτζίνας. Αυτή την ώρα έξω από το σπίτι που διέμενε η μητέρα με τα τρία παιδιά έχει συγκεντρωθεί κόσμος. Από τις 5 περίπου το απόγευμα επικρατεί το αδιαχώρητο οπότε και το αυτοκίνητο του τμήματος ανθρωποκτονιών μετέβη στην οδό Μπιζανίου για να παραλάβει την Ρούλα Πισπιρίγκου και να την οδηγήσει στην ΓΑΔΑ στην Αθήνα.

Όλη η γειτονιά είναι στο πόδι αφού οι θάνατοι των τριών παιδιών ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης εδώ και μήνες.

Γείτονες, γνωστοί, φίλοι του ζευγαριού που παρακολουθούν τους τελευταίους μήνες την υπόθεση των τριών θανάτων στέκονται άλλοι αμίλητοι, άλλοι σχολιάζοντας μεταξύ τους τα τελευταία στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση που έχει συνταράξει την ελληνική κοινή γνώμη.

Κόσμος έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα

Όπως ήταν αναμενόμενο από την ώρα που προέκυψε η είδηση έχει βρεθεί πλήθος δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης, με κάμερες και τηλεοπτικά συνεργεία. Μάλιστα όπως δήλωσαν στον τηλεοτικό σταθμό Alpha είδαν την μητέρα σήμερα το απόγευμα να βγαίνει από το σπίτι και να μπαίνει σε ένα  μαύρο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Πατρών και αυτή την ώρα οδηγείται στην ΓΑΔΑ. Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η οποία αφού τη μελέτησε άσκησε τη δίωξη. Την υπόθεση χειρίζεται ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος. Η δικογραφία για τα δύο άλλα παιδιά θα συγχωνευτεί και θα ακολουθήσει.

Ποιοι βρίσκονται αυτή την ώρα στο σπίτι

Ο πατέρας του συζύγου της Μάνου, η αδερφή της και ένας θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου  βρίσκονται  αυτή τη στιγμή στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από τη Διεύθυνση Ασφαλεια Αττικής, συνελήφθη πριν απο λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας, όπου διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον θάνατο της άτυχης μικρής.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία η 9χρονη βρήκε τραγικό θάνατο από την χορήγηση τοξικής ουσίας που δεν δόθηκε από γιατρούς. Η oυσία που χορηγήθηκε στο παιδί λέγεται κεταμίνη και προκαλεί τον θάνατο σε 5 με 20 λεπτά.

Την δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος ενώ την εποπτεία των ερευνών έχει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. Για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας η έρευνα θα συνεχιστεί και οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν και αυτές στην Αθήνα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου